Nyitókép: Twitter/Manfred Weber

 

Pénteken Lisszabonban, az Európai Néppárt (EPP) ülésén az OĽANO párt teljes jogú tagságot kapott a néppártiak táborában. A hírt Manfred Weber, az EPP elnöke és Eduard Heger szlovák kormányfő is megerősítette a szavazás vége után, amelyen a szlovák kormánypárt megkapta a szavazatok többségét.

 

Weber bejelentette, hogy a néppárti tábor új tagpárttal erősödött, és kifejtette, hogy a szlovák párt teljes támogatást kapott az EPP-ben való teljes értékű tagsághoz. Nagyra értékelte, hogy olyan politikai erőről van szó, amely érdekelt Szlovákia jövőjének javításában, és a párt megfelel a jogállamiság három alapvető kritériumának és elvének.

 

Heger kijelentette, ez egyben az OĽANO belpolitikai munkájának elismerése is. Állítása szerint a Néppárttal folytatott többéves együttműködés után az OĽaNO lehetőséget kapott arra, hogy közös jövőt építsen az EPP-vel, és ezáltal egy erősebb Európát, amelynek komoly kihívásokkal és veszélyekkel kell szembenéznie.

 hirdetes_400x285  

 

„Ez az, amit jelenleg csinálunk. Egységet építünk a legerősebb és legbefolyásosabb politikai családban. Szeretnénk hozzájárulni egy erősebb Európához, amely békét, stabilitást, növekedést és magas életminőséget biztosít polgárai számára“

 

– magyarázta a miniszterelnök.

 

Arra a kérdésére, hogy az EPP-tagság milyen kötelezettségeket von maga után az OĽANO számára, Weber megemlítette, hogy a pártnak ragaszkodnia kell a Néppárt alapértékeihez. Szlovákiának politikai stabilitásra kell törekednie, amellyel hozzá kell járulnia az EU stabilitásához, ugyanakkor küzdenie kell az EPP értékeit megkérdőjelező és Vlagyimir Putyin orosz elnök rezsimjének propagandáját terjesztő erőkkel szemben.

 

„Fontos számunkra, hogy az OĽANO támogassa Ukrajnát, Putyinnal szemben pedig elhatárolódjon. Szlovákiában együtt kell bizalmat mutatni az EU, a NATO és a jogállamiság iránt, és harcolni kell a populizmus és az Európa-ellenes erők ellen“

 

– magyarázta Weber.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!