Nyitókép: SITA/Úrad vlády SR

 

A Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ) ragaszkodik mind a nyolc feltételének teljesítéséhez az egészségügyi helyzet megoldása érdekében, és továbbra is kompromisszumot kínál bérügyben. Erről a szakszervezet képviselői tájékoztattak a kormányhivatalban tartott hétfői ülésen után. 

 

Peter Visolajský szakszervezeti vezető szerint a tárgyalások „leragadtak“ a memorandum első pontjánál. „Vagyis ott, ahol rendet követelünk a kórházak finanszírozásában, a kórházi eladósodás megelőzésében és a kórházi adósság megoldásában” – részletezte. A LOZ kifogásolja, hogy a kormány képviselői egybehangzó nyilatkozatokat tesznek arról, hogy mind a hét pontban egyetértés van, kivéve a bérkérdést.

 

Egyre furcsább a Szlovák Orvosszakszervezet hozzáállása. A 4 200 eurós fizetést is keveslik

 hirdetes_300x300  

 

Állítása szerint az első pont megfogalmazása, amelyet Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterrel (OĽANO-jelölt) kommunikáltak le, újdonság Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter számára. „Három órája azt hallgatjuk a pénzügyminisztertől, hogy probléma van az első ponttal“– mondta Visolajský.

 

A Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ) csillapítani akarja az indulatokat, és konstruktívan kíván tárgyalni a kormánnyal. Az lenne a legjobb, ha már hétfőn rendeződne az egészségügy helyzete.

 

 „Meghallgatjuk a választ. A miniszterelnök és a pénzügyminiszter nyilatkozatai eddig csalódást okoztak, ennek ellenére szeretnénk lehűteni érzelmeinket és konstruktívan tárgyalni. Ajánlatunk a bérek jelentős csökkentésére a másik hét követelményünk teljesítésének feltétele“

 

– mondta Visolajský.

 

Orvosszakszervezet vs. kormány: Zsarolnak vagy megalapozottan követelnek? A Körkép.sk megkérdezi olvasóit

 

Szerinte a tárgyalásoknak jól jönne, ha több kormányképviselő is jelen lenne, mert a pénzügyminiszterrel vagy az egészségügyi miniszterrel nem lehet mindent megoldani.

 

„A többi hét pontot elsősorban a kormánytól kérjük, és ott jelen kellene lennie a miniszterelnöknek“

 

– tette hozzá.

 

Hogy látod a szlovák egészségügy helyzetét?

Eredmény megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

 

A kormány és a LOZ hétfőn 10 órától megbeszélést folytatnak a kormányhivatalban Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter, Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (az OĽANO jelöltje) és az orvosi szakszervezet képviselőinek részvételével. Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök hollandiai üzleti útja miatt nem vesz részt a tárgyalásokon.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!