Belföld

A magyargyűlölő Káčer kiakadt Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt

„Undor és humusz. Talán nem diplomatikus kifejezés, de „az is számít azért“ – írta Káčer a Facebook-oldalán.

Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

 

Rastislav Káčer, a szlovák diplomácia vezetője kiakadt Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt. A közösségi oldalán azt írta, hogy szlovák-magyar kapcsolatainkban nincs helye az irredentizmusnak és a revizionizmusnak. „1939-ben láttuk, hová vezetnek az ilyen érzelmek és tervek, és ma Ukrajnában élő adásban látjuk az orosz agresszió sikerét” – jegyezte meg a külügyminiszter.

 

A Káčer-féle Orbán-fóbiások és magyargyűlölők számára ott kezdődött a probléma, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök olyan szurkolói sállal tűnt fel a közösségi oldalán közzétett videóban, amelyre Nagy-Magyarország sziluettjét hímezték, benne a magyar trikolórral és a jelenlegi Magyarország sziluettjével. A videó a vasárnapi labdarúgó-mérkőzés után készült, amelyen Magyarország 2:1-re legyőzte Görögországot.

 

 

A szlovák külügyminiszter Facebookon közzétett eszmefuttatásában továbbá azt is kiemelte, hogy Magyarország kormányának magatartásával van a problémája, és ezt nem is szégyelli megnevezni.

 

„Ugyanakkor nagyon tartózkodóak vagyunk, amikor mások kritizálják Budapestet sok olyan dolog miatt, ami minket is bánt és felviszi a vérnyomásunkat… és nagyon toleránsak vagyunk azokkal a csodatevékenységekkel szemben is, amelyeknek nincs párjuk az EU országaiban“

 

– írta Káčer a Facebook-oldalán, majd hozzátette:

 

„a szlovákiai magyarok otthon vannak Szlovákiában, és ide tartoznak, mint minden más állampolgár. Ők a mi polgáraink. De aminek nincs helye kapcsolatainkban, az az irredentizmus és a revizionizmus“.

 

Bejegyzését végül azzal zárta:

 

„Undor és humusz. Talán nem diplomatikus kifejezés, de „az is számít azért“.

 

Rigó Konrád (Szövetség): Orbán Viktor…Képesek vagyunk egyedül is gondolkodni

Provokációra számíthat Orbán Kassán

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Miskabácsi
2022. nov. 22. 12:46

Káčer külügyminiszter úr ezzel ki is merítette saját külpolitikai tevékenységét úgy, ahogyan azt tette az előző kijelentéseiben is. Ennyi, többre nem telik tőle.

Andras
2022. nov. 22. 12:56

Isten óvja Orbán Viktort!

Dodo
2022. nov. 22. 13:10

Szlovakiaban kell elnunk sajnos ,de nem vagyunk a szlovakok tulajdona mi magyarok vagyunk es leszunk es a sajat eletunket fogjul elni es nem amit a slovakok akarnak rank eroszakolni.

Párizs
2022. nov. 22. 13:18

Felesleges volt felvenni azt a sálat. Csak nehogy rajtunk csattanjon az ostor!

  Petike
  2022. nov. 22. 16:22

  igen ha Orbán újabb Trianont akar ezzel elérni akkor csak rajta már az egész EU beleértve a lengyeleket is megútálták Ot.Nekem 1 trianon is elég volt tudom hogy egy igazságtalan békediktátum volt 1920ban ez.Aztán jottek a szégyenteljes beneši dekrétumok erre is ráfáztak sajnos nagyszuleim.Orbán nem tanult Tisza István és Apponyi Antal oriási hibáibol sem Horthybol.Itt nemcsak Szlovákiárol van szo kedves Dodo hanem Romániárol Ukrajnárol Szerbiárol Horvátországrol és Szlovéniárol is.A trianont Tisza Istvánnak és Apponyi Antalnak koszonhetjuk.Második trianont nem kérek.

   Andras
   2022. nov. 22. 20:16

   Döbbenet, hogy miket írsz! A legnagyobb gond, hogy te elhiszed magadról, hogy jók az ismereteid!

Na-Na
2022. nov. 22. 16:30

Nem mi jöttünk Szlovakiába.

Atoszka
2022. nov. 22. 19:11

Nagyon gyatra a történelemtudásod progresszívkám….

Berlin
2022. nov. 22. 22:17

Szerencsétlen Káčer, akinek saját bevallása szerint a nagyanyja "büszke uborka" volt... Aki előbb ömleng egy kicsit az ezeréves közös történelmünkön, majd idegrángást kap, ha meglátja az általa állítólag tisztelt egykori közös országunk térképét. Aki toporzékolva követeli saját történelmének elismerését, de azonnal meg is tagadja azt. Magától értetődik, hogy akad magyar származású haladó csehszlovák, aki tapsol neki. Érdemes átolvasni a facebook hozzászólásokat, ahol magyar vezetéknevű elfajzottak hirdetik a hungarofób igét! Akad itt is...

Édes Erdély
2022. nov. 23. 11:02

A tolvaj állandó rettegésben él, hogy mikor kell visszaadnia a rabolt holmit!

  Horváth Ödön
  2022. nov. 23. 12:46

  Egyeseknél megszólalt a több mint 100 éve szunnyadó lelkiismeretfurdalás: https://mandiner.hu/cikk/20221122_nagy_magyarorszag_magyarorszag_szlovakia_miniszter_politika

Kulcsar
2022. nov. 23. 13:11

Az etnikai határok megváltoztatása ellen is tiltakozhatna már végre, T. Káčer Úr!

kulcsargeza
2022. nov. 23. 13:15

Baszkföldön a baszk zászlók a házak erkélyeiről lógnak, a spanyol kormány mégsem hisztizik.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket