Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

 

Rastislav Káčer, a szlovák diplomácia vezetője kiakadt Orbán Viktor magyar miniszterelnök Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt. A közösségi oldalán azt írta, hogy szlovák-magyar kapcsolatainkban nincs helye az irredentizmusnak és a revizionizmusnak. „1939-ben láttuk, hová vezetnek az ilyen érzelmek és tervek, és ma Ukrajnában élő adásban látjuk az orosz agresszió sikerét” – jegyezte meg a külügyminiszter.

 

A Káčer-féle Orbán-fóbiások és magyargyűlölők számára ott kezdődött a probléma, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök olyan szurkolói sállal tűnt fel a közösségi oldalán közzétett videóban, amelyre Nagy-Magyarország sziluettjét hímezték, benne a magyar trikolórral és a jelenlegi Magyarország sziluettjével. A videó a vasárnapi labdarúgó-mérkőzés után készült, amelyen Magyarország 2:1-re legyőzte Görögországot.

 

 hirdetes_810x300  

 

A szlovák külügyminiszter Facebookon közzétett eszmefuttatásában továbbá azt is kiemelte, hogy Magyarország kormányának magatartásával van a problémája, és ezt nem is szégyelli megnevezni.

 

„Ugyanakkor nagyon tartózkodóak vagyunk, amikor mások kritizálják Budapestet sok olyan dolog miatt, ami minket is bánt és felviszi a vérnyomásunkat… és nagyon toleránsak vagyunk azokkal a csodatevékenységekkel szemben is, amelyeknek nincs párjuk az EU országaiban“

 

– írta Káčer a Facebook-oldalán, majd hozzátette:

 

„a szlovákiai magyarok otthon vannak Szlovákiában, és ide tartoznak, mint minden más állampolgár. Ők a mi polgáraink. De aminek nincs helye kapcsolatainkban, az az irredentizmus és a revizionizmus“.

 

Bejegyzését végül azzal zárta:

 

„Undor és humusz. Talán nem diplomatikus kifejezés, de „az is számít azért“.

 

Rigó Konrád (Szövetség): Orbán Viktor…Képesek vagyunk egyedül is gondolkodni

Provokációra számíthat Orbán Kassán

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.