Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az események összefüggésében kell látni Orbán Viktor magyar miniszterelnök gesztusát, aki a vasárnapi görög-magyar futballmérkőzésen Nagy-Magyarország térképét ábrázoló sálat viselt. Ezt Rastislav Káčer, a szlovák diplomácia vezetője nyilatkozta a szerdai kormányülés után. Egyúttal felidézte Magyarország és Szlovákia közös történelmét és a kulturális örökséget.

 

„Ha valaki ezt időnként egyszer-egyszer megteszi, akkor mosolyogva, gálánsan elnézzük. De ezt a gesztust a kialakulóban lévő és megtörtént események kontextusában érzékeljük. Ez a jéghegy csúcsa, és egy pillanat, amelyre reagálni kellett”

 

– mondta Káčer. Hozzátette, hogy különböző szimbólumokat különböző emberek eltérően értelmezhetnek. Egyúttal más országok negatív reakcióira is rámutatott.

 

 hirdetes_400x285  

Provokációra számíthat Orbán Kassán

 

A lavinát az indította el, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök olyan szurkolói sállal tűnt fel a közösségi oldalán közzétett videóban, amelyre Nagy-Magyarország sziluettjét hímezték, benne a magyar trikolórral és a jelenlegi Magyarország sziluettjével.

 

Káčer tegnapi reakciójában kiemelte, hogy „a szlovákiai magyarok otthon vannak Szlovákiában, és ide tartoznak, mint minden más állampolgár. De aminek nincs helye kapcsolatainkban, az az irredentizmus és a revizionizmus“.

 

A magyargyűlölő Káčer kiakadt Orbán Viktor Nagy-Magyarországot ábrázoló sálja miatt

Káčer nemcsak Nagy-Magyarországtól és a revíziótól retteg, hanem a V4-től és a népharagtól is

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!