Nyitókép: SITA/Braňo Bibel

 

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) ismét korrupcióval gyanúsítja a Szlovák Nemzeti Bank igazgatóját, Peter Kažimírt. A Denník N szerint ugyanarról az ügyről van szó, amellyel kapcsolatban Maroš Žilinka főügyész a 363-as paragrafus alapján megszüntette az eljárást.

 

Kažimír jogi képviselője, Ondrej Mularčík azt mondta, hogy a jegybank igazgatója nem érzi magát bűnösnek, és fellebbezni fog.

 

Az ügy arra az időszakra nyúlik vissza, amikor Kažimír a Fico-kormány idején pénzügyminiszter volt. Kažimír ellen vallott a rendőrséggel együttműködő František Imrecze, a pénzügyőrség volt vezetője, aki ellen több eljárás is folyik.

 hirdetes_400x285  

 

Imrecze elmondása szerint Kažimír egy 48 ezer eurót tartalmazó borítékot adott át neki. Szerinte a miniszter közvetítői szerepet töltött be.

 

Kažimír ellen először 2021 októberében indult eljárás, de akkor tagadta bűnösségét.

 

Az ügyészség az eredeti eljárás törlését azzal indokolta, hogy az eljárás során törvénysértés történt. Elmondása szerint Kažimírt egy másik vádlott vallomása alapján gyanúsították meg, akinek nyilatkozataiban lényeges ellentmondások voltak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!