Nyitókép: spravy.rtvs.sk

 

Az orvosszakszervet felszólítja a politikusokat, hogy nyugtassák le a helyzetet az egészségügyben, és üljenek ismét tárgyalóasztalhoz. Semmilyen új követelésük nincs – mondta csütörtökön Peter Visolajský, a LOZ vezetője.

 

Igor Matovič pénzügyminiszter szerinte csak árt az egész helyzetnek. A stabilizációs járulék, amelyet szerdán javasolt, nem oldja meg a szlovák kórházak helyzetét a szakszervezeti vezető szerint. A 10, ill. 5 ezer eurós stabilizációs járulékkal csak azokat lehetne a kórházakban marasztalni, akik jelenleg is ott dolgoznak, az orvoshiányt azonban nem oldja meg Visolajský szerint.

 

„Úgy akarjuk beállítani az orvosok bérezését, hogy vonzza a medikusokat, hogy Csehországból is jöjjenek orvosok külföldi tapasztalatukkal együtt”

 

mondta Visolajský, aki saját bevallása szerint elutasítja a stabilizációs járulékot, melyet kaphatna, és ami tekintve 17 ledolgozott évét, 27 ezer eurót jelentene. Inkább új kollégákat, új nővéreket és az egyetemek által kitermelt minőségi orvosokat szeretne.

 hirdetes_810x300  

 

Visolajský elmondta, hogy a LOZ és az egészségügyi minisztérium már közel van a végleges megegyezéshez. Ezért is lepték meg őket Igor Matovič szerda esti kijelentései, ami az eddigi igyekezetüket „teljességgel kidobta a kukába”. Ellenben kiemelte az egészségügyi miniszter konstruktív hozzáállását.

 

Visolajský most arra vár, hogy a hét megmaradt követelésük bekerüljön a törvényekbe és jóváhagyásra kerüljön a parlament által.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!