Nyitókép: SITA/Marek Lukáč

 

Az orvosszakszervezet szégyenletesnek tartja Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök azon kérését, hogy a V4-es országok segítsenek a szlovák egészségügyi ellátás biztosításában. Erről a Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ) elnöke, Peter Visolajský tájékoztatott.

 

„Szlovákia számára kínos Heger segélykérése azoktól az országoktól, amelyek a szlovák kormánnyal ellentétben időben felismerték egészségügyi rendszerük helyzetének súlyosságát, és a problémák megoldásának köszönhetően stabilizálták egészségügyi szolgáltatásaikat“

 

– mondta Visolajský.

 

 hirdetes_300x300  

Rámutatott arra, hogy kéréseik és könyörgéseik ellenére a miniszterelnök több mint másfél éve nem foglalkozott a súlyosbodó kórházi helyzettel.

 

A LOZ közzétette a cseh orvosszakszervezeti tagok levelét is, akik válaszoltak Heger kérésére. Szakszervezeti vezetőjük, Martin Engel szerint a cseh egészségügyi szektor személyzeti válsága miatti segítség csak illuzórikus. Egyúttal azt is kijelentette, hogy a cseh orvosok nem fogják cserbenhagyni szlovák kollégáikat.

 

Heger miniszterelnök csütörtökön (november 24-én) segítséget kért Csehország, Lengyelország és Magyarország miniszterelnökétől az egészségügy várható összeomlása miatt. Elmondása szerint a szomszédos országok miniszterelnökei kinyilvánították, hogy készek segíteni abban az esetben, ha Szlovákiának a jövő hónaptól orvosokra lenne szüksége a kórházakban. Konkrét számokról nem beszéltek, Heger szerint a miniszterelnököknek ellenőrizniük kell a lehetőségeket. A határ menti kórházi ellátások esetén biztosítani tudják kapacitásaikat.

 

Segítséget kért Eduard Heger kormányfő a V4-ektől az egészségügy várható összeomlása miatt

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!