Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Igor Matovič pénzügyminiszter a továbbiakban nem tárgyal a Szlovák Orvosszakszervezettel (LOZ), a megállapodást Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnökre bízza – jelentette be a közösségi oldalán.

 

„Meg fogom érteni, ha valamiben engedni fog nekik, még akkor is, ha követeléseik már rég átlépték a tisztességes bérért folytatott harc határát“

 

– hangsúlyozta a pénzügyi tárca vezetője. Megjegyezte, hogy körülbelül 40 órán keresztül tárgyalt a szakszervezeti tagokkal.

 

„Nem tudok tovább együtt ülni és „tárgyalni” olyan emberekkel, akiknek egy beteg ember a kórházban csak egy eszköz a saját érdekükben történő zsaroláshoz”

 

 hirdetes_810x300  

– írta Matovič.

 

Azt is hozzátette, hogy nem tud tovább tárgyalásokat folytatni olyan emberekkel, akik

 

„azt mondják magukról, hogy ők a nemzet elitje, ugyanakkor cinikusan, hidegvérrel és ironikus mosollyal az arcodba vágják, hogy nem érdekli őket, kik fogják gyógyítani december 1-je után az életükért küzdő embereket a kórházakban“.

 

A kormány és az orvosszakszervezeti képviselők szombaton folytatják a tárgyalásokat a kormányhivatalban. Mindkét fél kijelentette, hogy hajlandó megegyezni, a fizetési kérdés azonban továbbra is megoldatlan.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!