Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Zuzana Čaputová államfő november 29-én, kedden 13.00 órakor mondja el országértékelő beszédét a parlamentben – tájékoztatott Jozef Matej, az elnöki hivatal kommunikációs osztályának igazgatója.

 

Čaputová eddig kétszer jelent meg a parlamenti képviselők előtt a köztársaság helyzetéről szóló jelentéssel. 2020 júniusában szólalt fel először a parlamentben, néhány nappal beiktatásának első évfordulója előtt. Másodszor 2021 szeptemberének végén adta elő országértékelő beszédét.

 

Az elnök asszony tavaly kiváltképpen azt hangsúlyozta, hogy égető szükség van a stabilitásra, a világos és egységes vezetésre. Beszélt a társadalom helyzetéről a COVID-19 világjárvány kapcsán. Felhívta a figyelmet az egészségügyi dolgozók távozásával és a szociális otthonok helyzetével kapcsolatos aggodalmakra. Az államfő bírálta a kezeletlen válságmenedzsmentet és a politikai viták mértékét, viszont értékelte a kormány azon intézkedéseit, amelyek a járvány gazdasági következményeinek helyreállításához vezettek.

 hirdetes_300x300  

 

Emellett hangsúlyozta, hogy foglalkozni kell a szegénység és a regionális különbségek kérdésével. Arra is rámutatott, hogy meg kell birkózni az árak emelkedésével, amely a világgazdaság világjárvány utáni újjáéledésével függ össze. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az élelmiszer- és energiaárak emelkedése az alacsony jövedelmű családokat is érinti, és beszélt a kompenzáció szükségességéről.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!