Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az Észak-atlanti Szövetségnek erkölcsileg, pénzügyileg és katonailag is támogatnia kell Ukrajnát, hogy jogosan megvédhesse szuverenitását és területi integritását az orosz agresszióval szemben – jelentette ki Rastislav Káčer szlovák miniszter, miután megérkezett az Észak-atlanti Szövetség tagországainak kétnapos külügyminiszteri találkozójára Bukarestbe.

 

Megerősítette, hogy Ukrajna esetleges NATO-felvétele is szóba kerül az ülésen, ugyanakkor nem gondolja, hogy Ukrajna támogatása miatt a NATI alapvetően kifogyna a fegyvereiből.

 

Káčer hangsúlyozta, hogy Oroszország megsértette a nemzetközi jog minden elvét azzal, hogy megszállta Ukrajnát, és folytatja agresszióját „a legszörnyűbb módon, amit el tudunk képzelni“.

  hirdetes_300x300   

 

A NATO Oroszországgal való kapcsolatának jövőjét illetően Káčer azt mondta, „nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna“.

 

További kiemelt téma lesz a dezinformáció terjesztése a hibrid háború részeként, valamint az energiabiztonság – mondta a szlovák miniszter.

 

Szerinte Oroszország nem tud katonailag győzelmet aratni Ukrajnában, ezért egyre „gyávább módszerekhez“ folyamodik. A lehető legnehezebbé akarja tenni az ukránok életét, és meg akarja törni harci akaratukat, valamint a szövetségesek akaratát, hogy támogassák Ukrajnát. „Ez azonban nem fog megtörténni“ – jelentette ki Káčer.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.