Nyitókép: SITA/Branislav Bibel

 

Cinizmus, igazságtalanság, erkölcstelen viselkedés és túszejtés, mint a terroristák általi repülőgép-eltérítésnél – így értékelte Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter a Szlovák Orvosszakszervezet (LOZ) képviselőinek egyezkedését az egészségügyi dolgozók béréről szóló tárgyalások során. A parlamentben kijelentette, örülne, ha nem menne át az orvosok fizetésemelésére vonatkozó javaslat. Nagy kudarcról és a szakszervezetisek erkölcstelen fellépésének eredményéről beszél, akik szerinte leköpték az összes kórházi dolgozót.

 

„Ezzel a javaslattal rendkívüli igazságtalanságot követünk el a kórházban dolgozó egészségügyi szakemberek javadalmazását illetően“

 

– mondta Matovič.

 

 hirdetes_810x300  

Egy olyan helyzetben, amikor az államnak korlátozott erőforrásokkal kell gazdálkodnia, szerinte mindenkinek felelősségteljesen kellene viselkednie. Úgy véli, a benyújtott javaslat nem tesz különbséget a „szakemberek és a dilettánsok“ között, és értékes forrásokat pazarol el az egészségügyi dolgozók egy csoportjának jelentős túlfizetésére. Aláhúzta: a forrásokat inkább arra kellett volna felhasználni, hogy új orvosokat csábítsanak a szlovák egészségügybe.

 

Hozzátette: nem akarja rávenni a képviselőket a javaslat bojkottjára. Ugyanakkor rámutatott, hogy más egészségügyi szakmáktól megtagadják az egyenlő fizetéshez való jogot.

 

„Az a százmillió, amit a cseh fizetésekhez képest pluszban vesznek fel, hiányozni fog a többi egészségügyi szakmánál. Ha pedig nem nekik fog hiányozni, akkor a kórházak betegeinek fog hiányozni“

 

– jegyezte meg Matovič, hozzátéve, hogy az új eszközökre, gyógyszerekre vagy innovatív rákkezelésre nem lesz pénz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.