Nyitókép forrása: Szövetség hivatalos facebook-oldala

 

A Szövetség-Aliancia saját törvényjavaslatot dolgoz ki a kisebbségek jogállásáról, és nyilvános vitát indít a kérdésben. Erről Forró Krisztián pártelnök beszélt a Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján, amelyen Mózes Szabolcs (Összefogás platform), Rigó Konrád (Most-Híd platform) és Őry Péter is részt vett.

 

Forró szerint a kormány számára láthatóan nem prioritás a nemzeti közösségek jogállása, ennek egyértelmű jele, hogy a költségvetési tervezetben nem is kapott forráskeretet a Kisebbségi Hivatal felállítása, a kormány által ígért kisebbségi törvény pedig nem került napirendre.

 

Forró hangsúlyozta:

 

 hirdetes_810x300  

„A kisebbségi törvény kapcsán sincs semmilyen előrelépés. Bukovszky László kisebbségügyi kormánybiztos kidolgozta a törvényjavaslatot, és ebben segítégére voltak a Szövetség szakértői is, a törvény azonban mégis elveszett a bürokrácia útvesztőiben, sajnos senki nem foglalkozik vele. Ezért úgy döntöttünk, hogy a kisebbségi törvénnyel kapcsolatban saját javaslatot dolgozunk ki, amit az év elején a nyilvánosságnak is bemutatunk, nyilvános vitára bocsátva ezzel”

 

mondta a pártelnök. Hozzátette, hogy a saját javaslat kidolgozását két dolog indokolta. Az egyik, hogy a Szövetségnek „benne van a DNS-ében”, hogy a nemzeti közösségek sorsát a szívén viseli.

 

„A másik ok pedig az, hogy ha alakul is valamilyen előrelépés a nemzeti közösségekkel kapcsolatban, akkor az nagyon gyorsan lekerül a porondról. Emlékszünk még arra az esetre, mikor a médiatörvénnyel kapcsolatban mi is bekapcsolódtunk a törvényalkotási folyamatba, (…) viszont a legerősebb kormánypárt, az OĽANO képviselőasszonyának köszönhetően a legfontosabb szempontok kikerültek az törvényből”

 

mondta Forró.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.