Klus párttagsága megszüntetését kérte az SaS-ben a bizalmatlansági indítvány miatt - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Klus párttagsága megszüntetését kérte az SaS-ben a bizalmatlansági indítvány miatt

Klus október végén kilépett az SaS frakciójából, és a párt alelnöki posztjáról is lemondott.

Nyitókép: Facebook/Martin Klus

 

Martin Klus független parlamenti képviselő a napokban kérni fogja tagsága megszüntetését az SaS-ben. Ezt a közösségi oldalán jelentette be, miután az SaS bizalmatlansági indítványt kezdeményezett a kormány ellen. Klus október végén kilépett az SaS frakciójából, és a párt alelnöki posztjáról is lemondott. Nyolc évig működött együtt a párttal, három évig volt a tagja.

 

Klus tiszteletben tartja az SaS döntését, és megérti, hogy ellenzéki pártként nem sok más lehetősége van, de fontosabbnak tartja, hogy milyen következményekkel járhat a bizalmatlansági indítvány sikeressége.

 

„Nem politikusként, hanem politológusként a Smer-SD és a Hlas-SD pártok diadalmas visszatérésében látom a végeredményt. Pontosan úgy, mint a 2012-es előrehozott választásokon. Ezúttal talán még alkotmányos többséggel is“

SJE Nyílt nap

 

– zárta gondolatait.

 

A képviselő feltételezi, hogy 2012-hez hasonlóan az SaS-nek most is gondot okozna a parlamenti létének megőrzése. „Éppen ezért vagyok meglepve, hogy hajlandóak ilyen komoly kockázatot vállalni” – írta.

 

„Mivel nem tudok ezzel azonosulni, ezért határozottan úgy döntöttem, hogy a következő napokban kérni fogom a párttagságom megszüntetését“

 

– tette hozzá Klus.

 

Klus a 2020-as választást követően külügyi államtitkár lett, az SaS kormányból való távozását követően pedig visszatért a parlamentbe. A frakcióból való kilépését azzal indokolta, hogy eltérően ítéli meg az ország helyzetét és az előrehozott választások kérdését, mint az SaS képviselői klubja.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket