Nyitókép: Szövetség-Aliancia Fb-oldala

 

A Szövetség-Aliancia sajtótájékoztatót tartott Rimaszombatban a párt sikeres választási eredményéről a megyei választásokon. A sajtótájékoztatón a képviselők tájékoztattak az eredményekről, a megyei közgyűlésben folyó tárgyalásaikról és a megye déli részén várható munkákról.

 

A sajtótájékoztatón részt vett Forró Krisztián, a Szövetség-Aliancia országos elnöke.

 

„Besztercebánya megye új alelnöke: Juhász Péter lesz. Szívből gratulálok! Szövetségünk prioritása a központi kormány által elfeledett régiók támogatása. Ilyenek az ország déli és keleti régiói, amelyekben az élet nehezebb a rossz és igazságtalan politikai döntések miatt. Ezért is örömteli, hogy Besztercebánya megyében is megerősödtünk, 6-ról 9 főre növeltük képviselőink számát és kollégáim sikeres tárgyalásainknak hála a Szövetség adhatja a megye egyik alelnökét is, Juhász Péter személyében.

 hirdetes_400x285  

 

Képviselőink az elmúlt években bizonyították elhivatottságukat a járásaink fejlesztése iránt. Utaink megújultak, folytatódott az oktatási intézményeink korszerűsítése, a megyei közgyűlés rekordmennyiségű anyagi támogatást folyósított a megye déli régióinak. A munkát folytatniuk kell, Gömör és Nógrád fejlesztése nem állhat meg! Sok sikert kívánok ehhez Juhász Péternek, a megye új, leendő alelnökének és képviselőinknek egyaránt! Hajrá Szövetség, Hajrá Gömör-Nógrád!”

 

– fogalmazott Forró Krisztián.

 

Megtudtuk, hogy a kilenc magyar képviselő a megyei közgyűlésben képviselői klubot alakít és másik három klubbal lép koalícióra (ezek a függetlenek, a Hlas és a KDH-SAS klub). Mivel a Szövetségé a legnagyobb számú klub, így helyzetük örvendetes kezdetet biztosít az elkövetkező négyéves választási időszakban, minden remény megvan az eredményes munkára. Megegyezésük értelmében a klub vezetője Csúsz Péter képviselő lesz Losoncról.

 

A koalíciós klubok közötti megbeszélések és a koalíciós szerződés-tervezet eredményeképpen Juhász Péter lesz az egyik a megye 4 alelnöke közül, és a Szövetség négy taggal számolhat a megyei közgyűlés tanácsában is (Juhász Péter, Csúsz Péter, Agócs Attila, Cziprusz Zoltán). Ezenkívül a klub minden bizottságban képviselve lesz. Az így elkészített koalíciós szerződést a napokban fogják aláírni a klubok. A koalíció a közgyűlésben többséget képez, így elméletileg a megegyezésüket a december 19-re összehívott közgyűlés el is fogja fogadni.

 

A kilenc képviselő a megye déli járásaiban a következőképpen oszlik meg:

 

a Rimaszombati járást 5 képviselő képviseli, ők a következők: Auxt Ferenc, Cziprusz Zoltán, Juhász Péter, Mag Fodor Enikő és Vavrek István,

a Losonci járás képviselői: Agócs Attila és Csúsz Péter,

a Nagykürtösi járást Jámbor László képviseli,

a Nagyrőcei járást pedig Antal Zoltán.

 

Juhász Péter képviselő a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy nehéz időszak vár rájuk az elkövetkező négy évben. Viszont megvan a remény arra, hogy az elmúlt időszak jó eredményeit folytatni tudják a déli járásokban. A garanciát erre Ondrej Lunter megyeelnök személyében látja, akit a Szövetség-Aliancia támogatott a választásokon. A prioritásai között megemlítette az egészségügyet, főleg az ambuláns kezelés helyzetének a javítását, a vonatközlekedés javítását, de beszélt a középiskolák helyzetéről is. Célja elsősorban a déli járások megerősítése lesz, a megye hatáskörén és lehetőségein belül.

 

 

Cziprusz Zoltán a közutak állapotának a javításáról beszélt:

 

„Közutaink nagymértékben megújultak, de még sok kilométer maradt, ami javításra vár, ezenkívül több híd állapota hagy kívánnivalót maga után. Azon leszünk, hogy a felújítások az eddigi tempóban folytatódjanak”

 

– mondta Cziprusz Zoltán képviselő

 

Mede Géza

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.