Nyitókép forrása: SITA, kollázs: körkép.sk

 

A Markíza televízió Testre szabva című politikai vitaműsorának készített Focus-felmérés szerint Maroš Žilinka főügyészt tartják a legmegbízhatóbbnak a három vizsgált igazságügyi köztisztviselő közül.

 

Žilinka mellett a felmérésben Daniel Lipšic speciális ügyészre és Hamran István országos rendőrfőkapitány megítélésére is rákérdeztek.

 

Žilinkát a megkérdezettek 45 százaléka tartotta megbízhatónak, Hamran 30 százalékuk bizalmát élvezi, Lipšicnél ez az arány 29 százalék. Az őket megbízhatatlannak tartók aránya Žilinka esetében 47, Hamran esetében 57, Lipšic esetében 67 százalék volt.

 

 hirdetes_810x300  

Žilinkát legnagyobb mértékben a Smer, a Sme rodina, a HLAS és a Republika választói tartják megbízhatónak, legkevésbé a PS választói.

 

Lipšic hitele a PS és az OĽANO választóinál a legnagyobb, a Smernél, Republikánál és a HLAS-nál a legalacsonyabb.

 

Hamrant az OĽANO és a PS választóinak többség szintén megbízhatónak tartja, a Republika és a Smer, valamint a HLAS választóival ellentétben.

 

A felmérés érdekessége, hogy a legtöbb politikai kritikát Žilinka kapja, elsősorban azért, mert a nagy korrupciós ügyek gyanúsítottjai nem egyszer azért ússzák meg az eljárást, mert a vitatott 363-as paragrafussal élve a főügyész leállítja az eljárást. A 363-as paragrafusnak köszönheti számonkérésének elmaradását többek között Vladimír Pčolinský volt SIS-igazgató, Jaroslav Haščák oligarcha, de Robert Fico és Robert Kaliňák is.

 

TVnoviny.sk, körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!