Ki váltja Bittó Cigánikovát? Az OĽaNO Krajčít szeretné az egészségügyi bizottság élére ültetni - Körkép.sk

Hirdetés (X)

Belföld

Ki váltja Bittó Cigánikovát? Az OĽaNO Krajčít szeretné az egészségügyi bizottság élére ültetni

Bittó Cigániková progresszív ideológiai programjának előmozdítása érdekében visszaélt hivatali pozíciójával.

Nyitókép: SITA/Úrad vlády SR

 

A parlamenti képviselők december 6-án, kedden új elnököt választanak az egészségügyi bizottság élére. Az asztalon az OĽaNO frakciójának javaslata van, akik Marek Krajčí (OĽaNO) volt egészségügyi minisztert szeretnék ebben a pozícióban látni.

 

A parlament egészségügyi bizottságának elnöki posztja azután üresedett meg, hogy a képviselők november 10-én leváltották posztjáról Jana Bittó Cigánikovát (SaS). A visszahívására irányuló indítványt Martin Čepček független képviselő nyújtotta be.

 

Leváltották Jana Bittó Cigánikovát a parlament egészségügyi bizottságának éléről

SJE Nyílt nap

 

A képviselő az előterjesztésben leszögezte, hogy Bittó Cigániková nem felel meg a tisztség betöltéséhez szükséges alapvető szakmai vagy személyiségi követelményeknek, és nem rendelkezik az egészségügyhöz kapcsolódó megfelelő végzettséggel, szakmai gyakorlattal.

 

Elmondása szerint progresszív ideológiai programjának előmozdítása érdekében visszaélt hivatali pozíciójával, és a minőségi és minden állampolgár számára elérhető egészségügyi ellátás helyett a meg nem született gyermekek életének erőszakos megszüntetésének minél szélesebb körű megközelítését helyezte előtérbe.

 

Az SaS leváltotta saját képviselőjét – Megbuktak matematikából a liberálisok, Cigániková itta meg a levét

 

Čepček hozzátette, Bittó Cigániková többször is vulgárisan, hisztérikusan és méltatlanul viselkedett. Bittó Cigániková leváltására úgy reagált, hogy „az inkvizíció sikeres volt“, válasza pedig a még lendületesebb harc lesz a nők jogaiért.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket