Nyitókép: SITA/Martin Medňansky

 

Csehország további 14 nappal hosszabbítja meg a határellenőrzést Szlovákiával. A határellenőrzés így december 26-ig lesz érvényes. A ČT24 állomás információi szerint a kormány szerdán hagyta jóvá a rendelkezést. A TASR megkereste Václav Smolkát, a cseh miniszterelnök szóvivőjét azzal a kéréssel, hogy erősítse meg az információt. Kijelentette, hogy a kormányülés eredményéről csak azután adnak tájékoztatást, miután a sajtótájékoztató lezárult.

 

„A kormányülés részleteiről az ülést követő sajtótájékoztatón tájékoztatunk“

 

– reagált Smolka.

 

 hirdetes_810x300  

Vít Rakušan cseh belügyminiszter jelezte, hogy a jelenlegi intézkedések 30 napos meghosszabbítását fogja kérni a kormánytól, amely így január 11-ig lenne érvényben.

 

„Továbbra is szükségesnek tartom az egy hónappal való meghosszabbítást“

 

– mondta kedden.

 

Szlovákia, Magyarország és Ausztria belügyminiszterével Prágában tartott megbeszélésen elismerte, hogy a karácsonyi ünnepek alatt enyhébb intézkedések lehetnek.

 

A cseh-szlovák határon szeptember 29-e óta tartanak ellenőrzést. Azóta a cseh rendőrség több mint 9100 illegális migránst és 130 csempészt vett őrizetbe. Rakušan szerint az intézkedések bevezetése óta csökken az illegális migránsok száma Csehországban, ezért is tartja hatékonynak az ellenőrzéseket.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!