Nyitókép: Zachar Pál Fb-oldala

 

Aláírásgyűjtés indult Ipolyságon azzal kapcsolatban, hogy csökkentsék az újonnan megválasztott polgármester mesés fizetését. Zachar Pál, akit alig másfél hónapja választottak a város élére, ritkán látható politikai érzéketlenséggel kezdte meg hivatali idejét.

 

Fizetése ugyanis a maximálisan megadható összeg lesz, ami 5038,40 eurót jelent. Ez tisztán mintegy 3600 eurót jelent minden hónap elején Zachar Pál (Szövetség-Aliancia) bankszámláján. Válság, nem válság, a nehéz megélhetési körülmények ellenére a polgármester igencsak negatív példát mutat rögtön az első naptól kezdve, hiszen csak a fizetése éves szinten több, mint 60 ezer eurójága fog kerülni a lakosoknak.

 

Ipolyság gazdagabb mint Nyitra vagy Galánta?

 hirdetes_400x285  

 

Az óriási fizetés felháborította az Ipolyságiakat. Petíció is indult az aránytalanul magas fizetés csökkentése érdekében. A petíciót a korábbi polgármester, Štefan Gregor indította, és már több, mint 300-an írták alá.

 

Összehasonlításként, a kisváros Ipolyságot vezető, egyébként az Összefogás platformhoz tartozó Zachar Pál többet vihet haza, mint a megyeszékhely, Nyitra polgármestere, aki beéri 4 287 euróval. Zachar álomfizetését egyébként 12-ből 11 képviselő megszavazta. Ők azt mondták, hogy így szeretnék motiválni a polgármestert a jó teljesítményre. Kérdés, hogy nehéz időkben helyes-e az ilyen hozzáállás, amikor az egyszerű embereknek minden eurós kiadást meg kell gondolniuk.

 

A törvény szerint Ipolyság esetében a polgármester alapfizetése 3 149 euró bruttóban. Zacharnak ezen felül megszavazták a maximálisan adható 60 százalékos emelést, ami további 1889,40 eurót jelent. Így jön ki a havi bruttó 5 038,40 euró, ami nettóban, tisztán 3 600 euró.

 

Három éve a Körkép.sk már megnézte, mennyit keresnek a felvidéki falvak és városok polgármesterei.

 

Érdekel, mennyit keres falud, városod polgármestere? Most egy helyen megnézheted

 

Galántán a földön maradtak

 

Összehasonlításként, az Ipolyságnál jóval nagyobb és gazdagabb, járási székhelyként is funkcionáló Galántán szintén új polgármestert választottak. Alapfizetése 3 403 euró lesz. A városi képviselők Galántán úgy döntöttek, hogy alapfizetését egyelőre nem emelik, hiszen előbb bizonyítania kell. Amennyiben a város érdekében jól teljesíti munkáját, természetesen jogosult lesz a fizetésemelésre.

 

Ipolyságon ezt a jelek szerint másként látják.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.