Nyitókép: tasr

 

Jaroslav Naď (OLaNO) szlovák védelmi miniszter garantálja, hogy a koalíció nem fog üzletelni Martin Boruľa (Sme rodina) képviselővel, aki a kormány bukása mellett akar szavazni jövő héten. A Hlas-SD összes képviselője támogatni fogja a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, Denisa Saková korábbi belügyminiszter szerint ez lesz az utóbbi időszak legérdekesebb parlamenti szavazása.

 

Naď és Saková a Markíza televízió vasárnapi műsorában ütköztették véleményüket. Saková megerősítette, hogy hallott ő is arról a híresztelésről, hogy a kormány beáldozza Roman Mikulec belügyminiszter, csak hogy Martin Borgula szavazatát is megszerezzék.

 

„Biztosan nem fogunk üzletelni Borgula képviselővel, vagy bárki mással azért, hogy nyomást gyakoroljunk valakire, hogy lemondjon”

 

mondta Naď, aki szerint óriási kockázat elfogadott költségvetés nélkül kormányt buktatni.

 hirdetes_810x300  

 

A miniszter elmondta, hogy nincsenek információi arról sem, hogy esetleg Igor Matovičnak kellene lemondania.

 

„Ha Matovič meghoz egy ilyen döntést, akkor tegye. Nekem ebben a pillanatban nincs ilyen információm”

 

jelentette ki Naď.

 

Saková a másik oldalon kizárta, hogy a Hlas a Smerrel, LSNS-szel és a Republikával közösen (76 képviselővel) kormányozna a jelenlegi kormány bukása után. Szerinte a legjobb utat az előrehozott választások jelentik.

 

Pellegrini szerint a kormány fel akarja áldozni saját miniszterét, csak hogy megússza a keddi szavazást

 

Naď az új prátalapítási próbálkozások kapcsán megjegyezte, hogy örül annak, hogy Mikuláš Dzurinda előállna valamilyen projekttel, ami arra irányulna, hogy egyetlen demokratikus jobboldali szavazat se vesszen el. Egyúttal azt is kijelentette, hogy nincs olyan ambíciója, amely szerint elhagyná az OLANO, Dzurindával sem tárgyalt semmiről.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!