Nyitókép: spravy.rtvs.sk

 

Peter Pellegrini (Hlas-SD) korábbi kormányfő szerint a parlamentben arról beszélnek, hogy a kormány beáldozná Roman Mikulec belügyminisztert (OLaNO), hogy ne élje meg a keddi, kormány elleni bizalmatlansági indítvány.

 

„Arról beszélnek, hogy a kormány hétfőn leváltja saját miniszterét, akit nyolcszor megmentett a bizalmatlansági szavazásokon”

 

mondta Pellegrini vasárnap az RTVS O 5 minút 12 című politikai vitaműsorában.

 

A kormány leváltási kísérleténél Pellegrini szerint Martin Borgula (Sme rodina) képviselőé lesz a döntő szavazat, márpedig ő úgy tűnik, hogy feltételhez kötötte a kormány támogatását. Csak akkor nem szavazza meg a kormány elleni bizalmatlansági indítványt, ha Mikulec távozik a belügyi tárca éléről. Pellegrini vitapartnere, Veronika Remišová (Za ľudí) invesztíciókért felelős miniszter nem erősítette meg az ellenzéki pártvezér állításait.

 hirdetes_810x300  

 

Remišová szerint a kormány leváltására benyújtott javaslat nem a megfelelő időszakban érkezett.

 

„Kulcsfontosságú időszakban vagyunk, amikor beállítjuk a lakosság megsegítésének sémáját”

 

magyarázta a miniszterasszony, ráadásul az SaS december 1-jén beadott indítványát „gyengének és képmutatónak” tartja.

 

„Felróják nekünk például, hogy eddig semmit sem tettünk az LGBT+ kisebbségért Szlovákiában”

 

mondta Remišová, aki szerint abszurd, hogy a javaslatot Pellegrini is támogatta, aki maga 12 évig volt kormányon „és mit tett ő?”.

 

Pellegrini azzal védekezett, hogy az SaS javaslatát ellenzéki képviselői kötelességből támogatták.

 

„Ez a kormány csak elmélyíti az elgyengülést Szlovákiában. Minél előbb végeznek, annál előbb sikerül kikászálódnunk belőle”

 

konstatálta Pellegrini, majd felszólította Remišovát, hogy egyezzenek meg az előrehozott választások időpontjáról, amit továbbra is a legjobb megoldásnak tart.

 

Arra a kérdésre, hogy nem akarják-e a kormány elleni bizalmatlansági indítványt összevonni az állami költségvetésről szóló szavazással, Remišová azzal reagált, hgoy először azt kell megoldani, hogy folytatja-e egyáltalán a kormány, a többi dolog majd azután következik.

 

Ezzel együtt nem kételkedik abban, hogy a költségvetés elegendő támogatót talál a parlamentben.

 

spravy.rtvs.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!