Nyitókép: Szövetség Fb-oldala

 

Solymos László (Most-Híd platform) alkalmatlan a Szövetség-Aliancia Országos Tanácsának (OT) vezetésére és le kell mondania. Ha ez nem megy önszántából, le kell őt mondatni a párt második számú pozíciójáról. Különben a Szövetségnek esélye sincs bejutnia a parlamentbe.

 

Az OT szombati ülésén történtek azt bizonyítják, hogy a két kisebbik platform, a Most-Híd és az Összefogás belülről veri szét a Szövetséget. Egymással szövetkezve próbálják meg saját érdekeiket leerőltetni az MKP torkán. Mindenféle választói legitimitás nélkül. Miért hagynánk, hogy 4-5 személy egyéni érdekei miatt bukjon az egész Szövetség?

 

Pártszabályellenes Solymos

 hirdetes_810x300  

 

Solymos László az Országos Elnökség megkerülésével, lóhalálában hívta össze előkészítetlenül a Szövetség Országos Tanácsát. Ott pedig a párt belső szabályzatával ellentétesen obstruálta a testület működését. Megtagadta ugyanis, hogy szavazzanak az MKP platform procedurális javaslatáról, mely arról szólt, hogy szavazhat-e egyáltalán az OT a platformok megszüntetéséről.

 

Solymos érezve, hogy szorul a hurok és fogy a levegő a pártban Most-Híd körül, előre menekült.

 

Füstbe ment terv

 

Terve az volt, hogy az Országos Tanácsban akadályozza meg a platformok megszüntetését. Csakhogy erre semmilyen legitimitása nem volt. Mi több, kérdés, hogy az OT egyáltalán szavazhat-e ilyesmiről.

 

 

Ennek tisztázásáról szólt az MKP javaslata, ők ugyanis a kérdésről egyáltalán nem akartak szavaztatni. Úgy gondolják, hogy a platformmegszüntetés a párt belügye, amiről még tárgyalni, vitázni kell, és majd a január 28-i kongresszus eldönti a kérdést.

 

A platformokról nem most kell dönteni

 

Solymos ellenben arról szeretett volna szavaztatni, hogy ki támogatja a platformok megszüntetését. Az OT-nak 70 tagja van. Ebből az MKP 35 tagot ad. Egy ilyen szavazásnál jelenleg 35 igen szavazattal nem kapott volna többséget a javaslat. Így Solymos, Rigó, Mózes, Orosz, Nagy azonnal azt mondhatta volna, hogy nincs többség a platformok megszüntetésére.

 

Csakhogy ez hazugság. Solymos láthatóan érzi, hogy sok hidas és összefogásos regionális vezető szintén vallja, hogy semmi értelme a platformoknak, és támogatják azok megszüntetését. A hidasok viszont nem engedik, hogy saját embereik véleményt mondjanak.

 

A Körkép.sk úgy tudja, a napokban a mečiari érára emlékeztető direktívát írattak alá a hidasok regionális politikusaikkal, melyben kinyilatkozzák, hogy nem támogatják a platformok megszüntetését. Pont úgy, mint Vladimír Mečiar idejében.

 

Az Összefogás platform, mely a legkisebb a három közül, Orosz Örs vezetésével a hidasokhoz csapódott, és Bugár Bélával egy kottából játszva (aki az OT előtt a liberális sajtóban megfenyegette Forróékat, hogy probléma lesz, ha a platformokhoz nyúlnak) megpróbálták megpuccsolni az MKP-t (OT-t).

 

Forró: A platformok bénítóan hatnak

 

Ezért vonult ki végül az MKP platform az ülésről, és tartott sajtótájékoztatót csak a két kisebbik platform.

 

„A platformok megbénítják a párt működését. Új kihívások előtt állunk, amiket meg kell oldanunk. Ehhez erős pártra van szükség. A platformok ezt nem teszik lehetővé,“

 

nyilatkozta a Körképnek az OT ülést követően Forró Krisztián pártelnök.

 

Tény, hogy az 1998-as parlamenti választásokat követően az előtte egyesült MKP is megszüntette a platformokat, hogy egységesen tudjon fellépni. A legutóbbi megyei választások sikere ugyanolyan paralelt jelent. A közelgő parlamenti választások előtt a Szövetségnek platformoktól mentesen, egységesen kell nekivágnia, hogy legyen esély a parlamenti bejutásra.

 

Bugár  – Most-Híd – Összefogás

 

Jól látható, hogy a két kisebbik platformnak nem ez az érdeke. Az ő érdekük ugyanis az, hogy alanyi jogon kerüljenek befutó pozícióba. Anélkül, hogy megmérettetnék magukat. Nem véletlenül nem indult sem az önkormányzati, sem a megyei választásokon Solymost László, Rigó Konrád, vagy éppen Mózes Szabolcs.

 

Féltek ugyanis a bukástól. Ellenben pozícióban vannak párton belük, így ha maradnak a platformok, garantált a befutó hely a számukra a parlamenti listán.

 

A tét 3-4 személy parlamenti befutó helye

 

Amennyiben jól szerepel a párt a parlamenti választásokon, vélhetően az első 10-15 jelölt bekerül a parlamentbe. A parlamenti lista össszeállításában szabályt követve a platformok szerint kerülnek a jelöltek a listára. Ami tehát országos méretű botránynak tűnik, az valójában annak a pár embernek az önmagát megmentő kezdeményezése, akiket másképp sosem választanának meg a felvidéki magyarok.

 

Hogy aztán befutva, parlamenti mandátummal kinek az érdekeit követnék, ha most is magyarellenes cselekedetekre ragadtatják el magukat. olvasóink fantáziájára bízzuk.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 34 olvasónak tetszik ez a cikk.