Nyitókép: AP photo/Andrii Marienko

 

Megkezdte működését az Ukrajnában használt fegyverek szervizelésére és javítására szolgáló új karbantartó központ Nagymihály (Michalovce) közelében – jelentette be Christian Freuding német dandártábornok szlovákiai látogatása során.

 

A fegyverek szervizelésével és javításával foglalkozó központot egy kormányközi megállapodás alapján Nagymihály közelében hozták létre, és Freuding tábornok Németország „fontos hozzájárulásának“ nevezte az ukrán fegyveres erők támogatásához.

 

„Ezzel hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az általunk átadott és sikeresen bevetett fegyverrendszerek továbbra is használatra készek legyenek“ – mondta Freuding, aki vasárnap óta tartózkodik Szlovákiában. „Példája ez a jó és partnerségi együttműködésnek Szlovákia és Németország között” – tette hozzá.

 hirdetes_810x300  

 

Christine Lambrecht német védelmi miniszter novemberben jelentette be, hogy Németország karbantartó központot hoz létre Szlovákiában az Ukrajnában használt fegyverek szervizelésére és javítására. A páncélozott járműveket gyártó KMW már javítja a központban az ukrán hadszíntérről származó sérült vagy elhasználódott felszereléseket, köztük a PhZ 2000 típusú önjáró tarackokat – írja a DPA.

 

Németország eddig 14 PhZ 2000 tarackot, öt MARS II rakétakilövőt és 30 Gepard önjáró légvédelmi rendszert biztosított Ukrajnának – teszi hozzá a DPA. A tarackcső és az ágyú jelentősen elhasználódott az intenzív tűz következtében, azonban közvetlenül a frontvonalon nem lehet biztosítani kellő karbantartásukat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.