Nyitókép: SITA

 

Martin Borguľa után Ján Krošlák és Slavěna Vorobelová is bejelentette, hogy a kormány bukása mellett fognak szavazni. Martin Borguľa és Ján Krošlák (mindkettő Sme rodina) egyúttal azt is közölték, hogy kilépnek a Sme rodina frakciójából.

 

Krošlák állítása szerint Eduard Heger (OĽANO) kormánya soha nem létezett, mert azt az OĽANO vezetője, Igor Matovič irányította.

 

„Ma nem a maffia visszatérésére és a demokrácia végére fogok szavazni, hanem annak a szektának a távozására, amely káoszt és terrort okozott ebben az országban“

 

 hirdetes_810x300  

– írta Krošlák a közösségi oldalín, mondván, úgy döntött, hogy Matovič kormányának buknia kell.

 

A kormány bukásával kapcsolatos szavazás előtt Borguľa kilépett a Sme rodina frakciójából

 

Szerinte az országot egy inkompetens csoport irányítja Matovič körül, akiknek távozniuk kell.

 

„Tekintettel arra, hogy az ezzel kapcsolatos nézeteim nem azonosak a Sme rodina mozgalom vezetésével, bejelentem, hogy kilépek ebből a parlamenti klubból, amelynek tagjait tisztelem, munkájukat, véleményüket pedig tiszteletben tartom”

 

– tette hozzá Krošlák.

 

Bukik vagy nem bukik ma a Heger-kormány? Így látják a politikusok

 

A parlament független képviselője, Slavěna Vorobelová szintén a kormány bukására szavaz. Ezt a médiának adott nyilatkozatában jelentette be.

 

„Szlovákiára és a szlovák nemzetre fogok szavazni. Tisztában vagyok a helyzet súlyosságával, tisztában vagyok azzal, hogy belátható időn belül nem lesznek előrehozott választások, tisztában vagyok azokkal a kockázatokkal is, amelyeket a Heger-kormány bukása vonna maga után, és azzal is tisztában vagyok, hogy ennek a hanyatlásnak mielőbb véget kell vetni”

 

– mondta a képviselő

 

Megengedhetetlen számára, hogy Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök kormánya megvédése során kijelentse, hogy a kormány ukrán- és Európa-párti.

 

„Számomra az a legfontosabb, hogy a kormány elsősorban szlovákbarát legy”

 

– tette hozzá.

 

Vorobelová azután került be a parlamentbe, hogy az ĽSNS vezetőjének, Marian Kotlebának szándékos bűncselekmény miatti elítélését követően távoznia kellett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!