Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A kormánnyal szembeni bizalmatlansági szavazás egyértelműen megmutatta, hogy a kormány nem függött a fasiszták és szélsőségesek szavazataitól, bár sokan hónapokig ezt próbálták állítani – jelentette ki Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök a bizalmatlansági szavazásra reagálva.

 

„Sajnálom, hogy ahhoz, hogy erről az SaS meggyőződhessen, szüksége volt a demokratikus, korrupcióellenes és reformkormány megbuktatására“

 

– mondta Heger a sajtótájékoztatón.

 

 hirdetes_810x300  

A kormányfő biztosította a polgárokat arról, hogy a kormány a mandátum utolsó percéig segíti az embereket, átkíséri őket a nehéz energiaválságon.

 

A kormányfő szerint a 76 képviselőből álló új koalíció esetleges létrehozásával vagy az előrehozott választásokkal kapcsolatos kérdést az SaS vezetőjének, Richard Sulíknak kell feltenni. Hozzátette: kezdettől fogva azt mondta, nem lát „hetvenhatot“ a parlamentben. Szerinte a Smer-SD és a Hlas-SD a mielőbbi előrehozott választásokat fogja szorgalmazni, mert szeretnének visszatérni a hatalomba és elhallgattatni az igazságszolgáltatást. „Erre a nyomásra számítunk“ – jegyezte meg Heger.

 

„A kormány nem esett szét, a kormányt a parlamentben menesztették“

 

– mondta a kormányfő, hozzátéve: mindent elkövettek, hogy ez ne így legyen.

 

Megismételte, hogy tárgyaltak az SaS-szel, és szerinte délelőtt korrekt ajánlatot adtak a pártnak. „Ha éltek volna vele, akkor az azt jelenti, hogy komolyan gondolják Szlovákiával. Szerintem a tetteinkből egyértelműen látszik, hogy a végletekig elmentünk“ – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.