Nyitókép: Peter Pellegrini Fb-oldala (reprofoto)

 

A legerősebb ellenzéki párt, a Hlas-SD is reagált Eduard Heger kormányának bukására. Peter Pellegrini elmondta, hogy végre megbukott a kormány, és mielőbb választásokra van szükség.

 

„A rossz és alkalmatlan kormány bukása a legszebb karácsonyi ajándék Szlovákiának. A Hlas számára az egyetlen alternatíva az előrehozott választások. Határtalanul örülök, hogy ma 78 szavazattal bizalmatlanságot szavaztunk a Heger kormánynak.

Ennek a kormánynak a képviselői elegánsan veszteni sem tudnak. A Hlas nagyon jól tette, hogy segített az SaS-nak benyújtani a bizalmatlansági indítványt. Elutasítom Sulík szavait, hogy bármilyen más kormány jöjjön létre választások nélkül. Elutasítok bármilyen 76 szavazatos parlamenti többséget egy új kormány számára. Csak, ha választások útján jön létre.

A Hlas megszavazza Boris Kollár javaslatát a parlament választási időszakának lerövidítéséről. Ezt követően meg kell egyeznünk annak időpontjáról. Legyen mielőbb. Semmilyen más megoldás nem jöhet szóba. Az őszi esetleges időpont az előrehozott választásokra túl korai”

 

– nyilatkozta Pellegrini.

 

Nézd meg, ki hogyan szavazott ITT.

 hirdetes_810x300  

 

Breaking: Bevégeztetett! Megbukott Eduard Heger kormánya

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.