Nyitókép: SITA

 

A kormány és a parlament politikusainak többsége családjával tölti a hagyományos karácsonyi ünnepeket. Nem hagyják ki a hagyományos vacsorát és szeretteik látogatását sem. Többen az éjféli misén is részt vesznek. A polgároknak békés, családjukkal töltött időt kívánnak.

 

Saját elmondása szerint Boris Kollár, a parlament elnöke családja körében, a hagyományoknak megfelelően karácsonyozik. A vacsoráról nem hiányozhat a káposztaleves és a karácsonyi ostya sem. Egy karácsonyi vacsorán már túl van, további kettő az elkövetkező napokban vár rá. A mai nap folyamán még vannak hivatalos feladatai. Napközben például meglátogatja a szolgálatban lévő életmentő dolgozókat. „Délután szeretnék a gyerekekkel lenni és minél többet mozogni” – mondta.

 

Eduard Heger (OĽANO) megbízott miniszterelnök is szeretteivel várja az ünnepeket, mert a választási időszak kezdete óta nem sok ideje jutott rájuk.

 hirdetes_300x300  

 

„December 24-én együtt leszünk, anyámat meghívjuk hozzánk, majd a következő három napban meglátogatjuk a rokonokat, együtt leszünk, pihenünk” – mondta. Ezt kívánja minden állampolgárnak.

 

„Karácsonyi asztalunkról nem hiányozhat a káposzta és a hagyományos ponty. Minden évben igyekszem a pontyot én magam elkészíteni. Tény, hogy néha ez nem sikerül” – nyilatkozta Ján Budaj (OĽANO) környezetvédelmi miniszter. Kifejtette, hogy mindig van náluk élő fa, mert az kevésbé károsítja a környezetet, mint a műfenyő. Éjféli misére is elmegy családjával, elmondása szerint ez az év egyik legerőteljesebb pillanata.

 

Az SaS vezetője, Richard Sulík karácsonyra lemond a hagyományos étkezésekről. „Nem nagyon vagyunk rendhagyóak karácsonykor, így sült ponty nincs nálunk. Én főzök. Ezúttal kacsamell „sous-vide”-t fogok főzni, ami önmagában nem szokványos” – árulta el. A karácsonyt azonban ő is a családjával fogja tölteni. Nincsenek kívánságai a fa alatt, hagyja magát meglepni.

 

A Smer-SD elnöke, Robert Fico is hagyományos ünnepeket tart. Általában igyekszik elutazni valahova. „Még van egy kis szabadidőm, írok valamit, szakmai dolgokat. Szeretek sportolni, napi szinten csinálom. A következő 14 napban egy kis sporttábort tartok” – tette hozzá.

 

A parlamenten kívüli Hlas-SD párt vezetője, Peter Pellegrini minden évben otthon találkozik családjával, és elmondása szerint karácsony napján az ő feladata a pontykészítés. Idén is szeretne a családjával találkozni, és egészségben, békében tölteni az ünnepeket. „Kívánom, hogy a családok minél többet legyenek együtt, az emberek nyugodt környezetben magukra koncentráljanak” – tette hozzá.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!