Nyitókép: AP Photo/Michael Shtekel

 

A megkérdezettek 51,8 százaléka arra számít, hogy 2023-ban véget ér az ukrajnai háborús konfliktus, a válaszadók 38,8 százaléka ezzel ellentétes véleményen van. Ez az AKO ügynökség exkluzív felméréséből következik, amelyet a TASR hírügynökségnek készített.

 

Az ügynökség december 6. és 12. között végezte el a felmérést a szlovák lakosságot reprezentáló 1000 fős mintán, akik a következő kérdésre válaszoltak: „Úgy véli, hogy az ukrajnai háborús konfliktus véget ér a következő 2023-as évben?”

 

A válaszadók több mint fele, azaz 51,8 százaléka arra számít, hogy jövőre véget ér az ukrajnai háborús konfliktus (19,3 százalék gondolja úgy, hogy ez biztosan megtörténik, 32,5 százalék szerint valószínűleg).

 hirdetes_810x300  

 

Ezzel ellentétben a válaszadók 38,8 százaléka feltételezi, hogy az ukrajnai háborús konfliktus a következő évben nem ér véget (25,8 százalék szerint valószínűleg nem, 13 százalék szerint biztosan nem).

 

A nők, 34–49 éves válaszadók, középiskolai végzettségűek, Pozsony, Nagyszombat és Eperjes megye lakosai, valamint a nem szlovák nemzetiségű állampolgárok valamivel az átlag felett várják a háborús konfliktus végét. Szintén így vélekedtek a Szövetség, az OĽANO, a KDH és a Magyar Fórum választói.

 

A férfiak, 18–33 éves válaszadók, egyetemi végzettségűek valamivel az átlag felett a háborús konfliktus tartósságáról számoltak be. Hasonlóképpen vélekedtek a Trencséni, a Zsolnai és a Kassai kerület lakosai, valamint a Smer-SD, a Republika, a Za ľudí és az ĽSNS szavazói.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!