Heger már tárgyal az "új 76-ról", januárban bejelentésre készül - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Belföld

Heger már tárgyal az “új 76-ról”, januárban bejelentésre készül

Már tárgyal partnereivel a kormány bukását követő forgatókönyvekről.

Nyitókép: sita

 

Eduard Heger (OĽaNO) megbízott kormányfő már tárgyal partnereivel a kormány bukását követő forgatókönyvekről, azonban amíg nem ér el végső megegyezést, nem kommentálja a tárgyalások alakulását – közölte a TASR szlovák hírügynökséggel Heger szóvivője. A megegyezést január folyamán akarja majd bemutatni.

 

Heger már korábban is jelezte, hogy januárban az “új 76-ról” fog tárgyalni potenciális partnereivel. Karácsony előtt arról beszélt, hogy az új év első heteiben a demokratikus spektrum politikusaival tervez találkozni, kizárva a Smer-SD, a Hlas-SD és az extrémisták vezetőit.

 

Boris Kollár házelnök, a Sme rodina pártelnöke akkor úgy nyilatkozott, hogy kitart az előrehozott választások mellett, azonban nem gátolja meg a kormányfőt az új többségről szóló tárgyalásokban. Szerinte a koalíciónak január végéig elő kell készítenie az alkotmánytörvény módosítását és belevezetni Szlovákiát az előrehozott választásokba. Hozzátette, hogy ha erre nem kerül sor, az államfő ügyvivő kormányt nevez ki.

 

SJE Nyílt nap

Az ügyvivő kormány felállítását nem támogatja Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke, egyúttal kritizálja az előrehozott választások lehetőségét. Úgy véli, hogy Szlovákia számára az ilyen választások még mindig katasztrofális eredményt hoztak.

 

Richard Sulík (SaS), aki a Radičová-kormány után sikeresen szétverte a Matovič- majd a Heger-kormányt is, először támogatni látszott az új parlamenti többséget, majd visszakozott. Heger azonban kitart amellett, hogy az SaS-szel is megegyezzen.

 

Sulík: A HLAS számomra nem a legvonzóbb partner

Azzal kapcsolatban, hogy kikkel dolgozna együtt Heger, szóvivője szerint a kormányfő egyértelmű volt:

 

“Minden demokratával együtt akar működni, akik az emberi méltóság, a szabadság és a demokrácia, a tisztelet, az igazságosság és a béke közös értékeit vallják. Mikuláš Dzurindát is ilyen politikusnak tartja”

 

közölte Lubica Janíková, a kormányfő szóvivője.

 

Az OĽANO zsákutcába kormányozta magát és Szlovákia demokratikus reményeit

Körkép.sk, teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket