Nyitókép: SITA/Úrad vlády SR

 

A háromkirályok legyenek példa és bátorítás számunkra, hogy új utakra induljunk, és megtaláljuk életünk igazságát. A közösségi oldalán ezt a pénteki vízkereszt, közismertebb nevén háromkirályok ünnep alkalmából a Szlovák Köztársaság megbízott miniszterelnöke, Eduard Heger (OĽANO) írta.

 

A miniszterelnök megjegyezte, hogy a három király – Gáspár, Menyhért és Boldizsár – azért jött, hogy meghajoljon Jézus előtt Betlehemben.

 

„Királyok, akik hosszú utat tettek meg csak azért, hogy egy kisgyereket lássanak. Bölcsek, alázatosak és tisztelettudóak, én így látom ezeket az embereket”

 

 hirdetes_400x285  

– mondta a miniszterelnök.

 

„A bölcsesség előrevisz minket. Az alázatnak köszönhetően az egónk mögé látunk. A tisztelet pedig arra késztet bennünket, hogy elismerjünk másokat”

 

– mondta.

 

Heger szerint bölcsességre, alázatra és tiszteletre van leginkább szüksége a jelenlegi politikai kultúránknak és nemzetünknek. Ezeknek köszönhetően Szlovákia növekedhet – állítja.

 

„Azt kívánom magamnak, de minden szlovákiai embernek is, hogy legyen bennünk elszántság, hogy ott járjunk, ahol jó, és olyan ajándékokat hozzunk, amelyek örömet okoznak a körülöttünk élőknek”

 

– zárta gondolatait.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!