Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

A parlament és a Sme rodina elnöke, Boris Kollár fogja vezeti a mozgalmat a választásokon. Az együttműködést mindenkivel el tudja képzelni, aki támogatja mozgalma programját. Ezt a TASR-nek adott interjújában nyilatkozta. A mozgalmon belül egyelőre nem esett szó arról, hogy kisebb pártokat is felvennének a jelöltlistára, és senkivel nem tárgyaltak erről a lehetőségről.

 

Kollár mindenkivel el tudja képzelni az együttműködést, aki hajlandó lesz azonosulni a programjával.

 

„Még nem írtam meg [a programot], nem számítottunk a kormány bukására, de januártól elkezdünk rajta dolgozni, és aki hajlandó támogatni a programunkat, vagy beépíteni a kormány programnyilatkozatába, azzal el tudom képzelni az együttműködést”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta.

 

Saját elmondása szerint kész a mozgalmat a választásokig vezetni, és mindent megtenni annak érdekében, hogy bejusson a parlamentbe.

 

„Nem szabad az embereket sem Ficóval, sem Matovičcsal ijesztgetni. Megoldásokkal kell előállnunk, és ezekkel kell meggyőznünk a választókat arról, hogy ránk szavazzanak”

 

– húzta alá.

 

Sajnálja a kormányválság végét és a kormány bukását, amit nem sikerült kommunikációval megoldani. Szerinte azonban a jövőbe kell tekinteni. Hozzátette, Zuzana Čaputová államfő „útvonaltervet adott nekik”.

 

„Tudjuk, mit kell tennünk, az országot a választásokhoz kell vezetnünk”

 

– tette hozzá a TASR-nek.

 

Arra a kérdésre, hogy a Sme rodina képviselői klubja a jelenlegi képviselői létszámmal kitart-e a választásokig, azt válaszolta, hogy 17 fővel indultak, és még mindig ennyi vannak. Kollár nem hívja vissza azokat, akik azért hagyták el a klubot, hogy a kormány bukására szavazzanak.

 

„Nem számítok ilyen emberekre” – pontosította, hozzátéve, hogy Martin Borguľa kivétel. A klubba ugyan nem tér vissza, de Kollár hajlandó vele tárgyalni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!