Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az ellenzéki SaS azt állítja, hogy senki sem kereste meg őket az új, 76-os többségről szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. Ugyanakkor Richard Sulík pártelnök világos elképzelésekről beszélt azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a következő lépés, de ezeket egyelőre nem konkretizálta.

 

„Juraj Šeliga kijelentései az új 76-ról valószínűleg nem érintik az SaS-t, mert senki sem keresett meg minket a tárgyalásokkal kapcsolatban”

 

– mondta Richard Sulík, az SaS vezetője.

 

Megismételte, hogy pártja megtette, amit tennie kellett.

  hirdetes_300x300   

 

„Igor Matovič az ország legnagyobb problémájaként távozott a kormányból. Ez megtörténhetett volna hat hónappal ezelőtt szép csendben, vagy a kormány bukása nélkül, ha normálisan benyújtotta volna a lemondását”

 

– magyarázta.

 

Sulík szerint a további lépésekhez más politikai pártokkal is megállapodásra van szükség.

 

„Egyértelmű elképzeléseink vannak a további lépésekről, de megvárjuk a tárgyalásokat. Utána tájékoztatjuk a nyilvánosságot”

 

– zárta szavait.

 

Juraj Šeliga, a Za ľudí parlamenti képviselője a hétvégén bejelentette, hogy nincsenek messze az új 76-tól, vagyis a kormányzótöbbség kialakításától. Jelenleg szerinte az SaS-en múlik, hogyan áll ehhez az egészhez. Szerinte a parlament esetleges új többségéről szóló tárgyalásokat az ideiglenesen kinevezett miniszterelnök, Eduard Heger (OĽANO) vezeti. A végleges megállapodást Heger januárban szeretné bemutatni.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!