Nyitókép: Hájos Zoltán Fb-oldala

 

A szlovák belügyminisztériumhoz lassan érkeznek be a megyei és önkormányzati választásokon indult jelöltek választási kampánykiadásai.

 

Magyar szempontból a Dél-Szlovákiában sikeresen szerepelt Szövetség-Aliancia központilag összesen 92 053 eurót költött az összevont megyei és önkormányzati kampányra.

 

 hirdetes_300x300  

Főleg óriásplakátokra költöttek

 

Az összeg több mint fele, 52 171 euró óriásplakátokra ment. 14 172 euróba kerültek az egyéb hirdetések (például az online és offline térben), 25 710 euróba kerültek az egyéb kiadások (szóróanyagok, nyomdaköltségek, stb.)

 

Ha megnézzük, hogy a járási székhely Dunaszerdahelyen mennyi pénzt költöttek a jelöltek, érdekes eredményt kapunk.

 

Kép forrása: Hájos Zoltán Fb-oldala

 

Szelle Erika nagyon túlfizette

 

A negyedszer is polgármesternek választott Hájos Zoltán (Szövetség-Aliancia) 4 924 eurót költött kampányra. Ez 1,63 eurót jelent szavazatonként.

 

A legdrágább kampánya magasan a függetlenként indult Szelle Erikának volt, aki egymaga többet költött polgármesteri ambícióira, mint ellenfelei összesen. A kampányra szánt 20 407 euró azonban alig 1 319 szavazatra volt csak elég. Ez esetében 15,47 eurót jelent szavazatonként.

 

Nem lehet elégedett a kampányával Hakszer Roland sem, aki 3 567 euróból alig 228 szavazatot tudott csak szerezni. Ez voksonként 15,60 euró kiadást jelent.

 

A polgármesterválasztás harmadik helyén végzett Horváth Zoltán kampánykiadásai elérték a 7 643 eurót. Ebből 1 269 karikát szerzett, ami 6 eurót jelent szavazatonként.

 

Összehasonlításként, a szintén a járásban indult Orosz Csaba, aki Somorja polgármesteri székében folytathatja, 11 186 eurót költött kampányra, a Bősön ismétlő Fenes Iván pedig 4482 eurót.

 

A témával még foglalkozunk.

 

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!