Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Az ellenzéki SaS kész minden olyan alternatíváról tárgyalni, amely kivezeti Szlovákiát a jelenlegi káoszból. A párt ugyanakkor azt állítja, hogy jelenleg nem tudja, kivel tárgyaljon. Egyúttal felhívta a figyelmet az OĽANO belső vitáira. Ha az ideiglenesen kinevezett miniszterelnök, Eduard Heger (OĽANO) tárgyalni akar, az SaS biztos akar lenni abban, hogy a legerősebb mozgalom vezetőjével tárgyal, stabil támogatottsággal.

 

„Ahogy Igor Matovič az egész kormányt, úgy az OĽANO mozgalmat is szétbomlasztja. Ezért jelenleg minden megbeszélés a fantáziálás szintjén zajlik, hacsak az OĽANO nem oldja meg belső vitáit és az Igor Matovič és Eduard Heger közötti szakadást”

 

– mondta Richard Sulík, az SaS vezetője.

 

 hirdetes_300x300  

Szerinte jelen pillanatban senki sem tudja, hogy Heger, párttársai, Jaroslav Naď és Ján Budaj, illetve más képviselők és miniszterek január végén még az OĽANO tagjai lesznek-e, vagy máshol tervezik politikai jövőjüket.

 

„Ezért lehetséges, hogy az új 76 kialakítására tett igyekezet csak egy fedőmanőver személyes politikai érdekeik támogatására”

 

– vélekedik Sulík.

 

Ha Heger bármilyen alternatíváról akar tárgyalni a válságból való kiútként, az SaS biztos akar lenni abban, hogy a legerősebb parlamenti mozgalom hiteles vezetőjével tárgyal, stabil támogatottsággal.

 

Az SaS ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a bukott kormány számára a hatalmas energia-előlegszámláknak kell prioritást élvezniük, amelyeket a napokban szinte minden vállalkozó megkap.

 

„Csak ezután kellene a kormánynak saját magával foglalkoznia”

 

– tette hozzá Sulík.

 

Naď szerdán kijelentette, hogy más véleményen van a politikáról, mint Igor Matovič, az OĽANO elnöke. Világszemléletében és politikai céljaiban Hegerrel azonosul. Szavai szerint olyan megoldást keres Hegerrel, hogy a következő választáson a választóknak legyen miből választaniuk.

 

Naď és Heger belengették távozásukat az OĽANO-ból. “Matovič túlságosan konzervatív” – állítja a védelmi miniszter

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.