Nyitókép: Pixabay/Moritz320

 

A szlovákok több mint fele csak nehezen él meg a jövedelméből – következik az Eurobarométer legutóbbi felméréséből. Ivana Janíková Stavrovská, az Európai Parlament szlovákiai irodájának sajtóattaséja arról tájékoztatott, hogy a szlovákok mintegy 35 százaléka él csak kényelemben, az uniós átlag pedig 54 százalék.

 

„A felmérés azt mutatja, hogy a szlovák állampolgárok 63 százaléka csak nehezen él meg a jövedelméből”

 

– mondta. Hozzátette: az iskolai végzettség szempontjából elmondható, hogy a felsőfokú végzettségűek kényelmesebben élnek, sőt: az életszínvonal minőségét a városi élet is befolyásolja.

 

 hirdetes_810x300  

Ugyanakkor a szlovákok 72 százaléka szerint rosszabb lesz a gazdasági helyzet, mint tavaly volt – a polgárok mindössze hét százaléka gondolja úgy, hogy egy év múlva jobb lesz a helyzet. Az Eurobarométer azt is megvizsgálta, hogy az emberek mennyire elégedettek a kormány drágulásellenes intézkedéseivel. Eszerint a szlovákok 82 százaléka kifejezetten elégedetlen a kormány munkájával.

 

„A jelenlegi társadalmi és politikai helyzet megítélése nagyon negatív”

 

– értékelte az eredményeket Oľga Gyárfášová szociológus. Elmondása szerint ez nem meglepő, hiszen az emberek egyszerre több krízissel néznek szembe. Ehhez jönnek a jövővel kapcsolatos aggodalmak: ilyenek például az infláció, a növekvő energiaárak és a biztonság kérdése.

 

Az őszi Eurobarométer közvélemény-kutatást október 12. és november 7. között végezték az Európai Parlament számára az egész Unió 26 431 válaszadójának a részvételével.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!