Nyitókép: Eduard Heger/Facebook

 

Eduard Heger (OĽaNO) megbízott miniszterelnök csütörtökön a Facebookon gratulált születésnapja alkalmából Richard Sulíknak, az SaS elnökének.

 

Gratulációjához 76-os számmal ellátott jégkorongmezben készült fotót is mellékelt: „Amikor behunyod a szemed a tortádon lévő gyertyák elfújása közben, kívánhatsz valami szépet” – írta.

 

 hirdetes_400x285  

 

A mezen szereplő számmal arra utalt, hogy jelenleg 76 képviselővel próbál új többséget kialakítani a parlamentben, miközben az SaS-es képviselők aláírásait is szeretné megszerezni.

 

Az “új 76”-hoz szükséges aláírásokat már több képviselő is átadta Hegernek

 

Heger a hét elején arról tájékoztatott, hogy telefonon kommunikál Richard Sulíkkal, mert elutazott. Tárgyalásaik eredményéről akkor tájékoztat, ha konkrét eredményei lesznek.

 

A megbízott miniszterelnök szerint az új 76-nak van esélye a működésra.

 

Az SaS kész minden olyan alternatíváról tárgyalni, amely kivezeti Szlovákiát a jelenlegi káoszból

 

„Ha visszatekintünk az őszi időszakra, akkor szinte az összes törvény átment, sőt kulcsfontosságú törvények is, mégpedig az SaS párt támogatásával is, amiért hálás vagyok nekik”

 

– mondta Heger.

 

Szerinte az SaS célja az volt, hogy Igor Matovič (OĽaNO) kikerüljön a kormányból, ami sikerült is, így ma nem látja akadályát annak, hogy az SaS támogassa az új 76-ot. Ugyanakkor rámutatott, hogy maga Richard Sulík ajánlotta fel az új 76-ost a kormány visszahívásakor.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.