Nyitókép: SITA/Jana Birošová

 

Az SaS felszólította Szlovákia ideiglenesen kinevezett miniszterelnökét, Eduard Hegert (OĽaNO), hogy haladéktalanul kezdje meg a szlovákiai energiaválság megoldását, és ne fordítson értékes időt az parlamenti többséget biztosító új, 76 képviselő összegyűjtésére.

 

Richard Sulík, az SaS vezetője úgy nyilatkozott, hogy a megnövekedett előlegszámlák valós problémát jelentenek az emberek számára, és a kormánynak azonnal cselekednie kell.

 

„Az új 76-os többség összeállítása jelenleg megvalósíthatatlan utópia, amely semmilyen megoldást nem kínál a polgároknak. Ráadásul még maga az OĽaNO mozgalom sem egységes ennek a többségnek a támogatását illetően”

 

 hirdetes_400x285  

– mondta Sulík.

 

Hozzátette: az OĽaNO vezetője, Igor Matovič sem akarja támogatni az új kormányt, ha Karel Hirman ideiglenesen megbízott gazdasági miniszter annak tagja lesz. Január 12-én, csütörtökön Matovič a közösségi oldalán kritizálta Hirmant, amiért „nem oldotta meg” a rezsielőlegeket, és egzotikus háromhetes nyaraláson tartózkodik. A gazdasági tárca vezetőjét lusta dilettánsnak nevezte.

 

Karol Galek, az SaS alelnöke és a párt energetikai szakértője azt állítja, hogy Hegernek abba kellene hagynia a fantáziálást és cselekednie kellene

 

„Az energiaárakkal kapcsolatos bejelentett segítség ellenére összeomlanak a kis- és középvállalkozóink. Történik mindez annak ellenére, hogy megállapodtunk a tavalyi költségvetés emeléséről, és elfogadtuk az idei költségvetést. Csaknem ötmilliárd eurót különítettünk el segítségre”

 

– mondta Galek.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!