Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Igor Matovič (OĽaNO) még nem adta aláírását az „új 76”-hoz – mondta Eduard Heger (OĽaNO) ideiglenesen kinevezett miniszterelnök. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy az új 76-osról szóló tárgyalások rossz irányba haladnak.

 

Heger szerint fontos, hogy a költségvetésben előkészített segélyeket el lehessen juttatni az emberekhez, amihez szerinte stabilitásra van szükség a parlamentben.

 

Heger egyelőre cáfolta a pártok összevonásáról szóló vitákat is. Kijelentette, egyelőre nem a pártok összevonásáról beszélt, hanem a kölcsönös együttműködésről, ezért egyelőre nem lehet következtetéseket levonni.

 hirdetes_810x300  

 

 „Fontos, hogy az egységre és az együttműködésre törekedjünk, ezért is találkozom az egyes politikai pártok képviselőivel”

 

– magyarázta. A megbízott miniszterelnök tájékoztatása szerint találkozott Milan Majerskývel (KDH), Veronika Remišovával (Za ľudí), valamint a Szövetség képviselőjével is. Elmondása szerint a tárgyalások az egység és az együttműködés kialakítása céljából folytatódnak.

 

„Együtt kell megakadályoznunk Robert Fico (Smer-SD) és ikertestvére, Peter Pellegrini (Hlas-SD) visszatérését, akik 2012-ben, amikor újra hatalomra kerültek, leállítottak minden reformot. Szlovákia ezért kezdett eltávolodni a fejlett országoktól. Ezzel egy időben kiadták a bűnüldöző szerveket a nyitriai maffiának. Nemhogy nem vizsgálták ki a dolgokat, de egyenesen a szőnyeg alá söpörték azokat”

 

– indokolta Heger.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!