Nyitókép: SITA

 

Heger visszautasította, hogy olyat mondott volna, amit Gyimesi állított. A cikkünk végén szereplő videó azonban egyértelmű ítéletet hoz azzal kapcsolaban, hogy kinek van igaza.

 

Eduard Heger (OĽaNO) megbízott miniszterelnök a közösségi oldalon visszautasította Gyimesi György szavait. Gyimesi a TA3 hírtelevízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában bocsánatot kért Heger szavai miatt. Konkrétan azért, amit Heger az 5 perc múlva 12 című vitaműsor múlt heti műsorában mondott:

 

Miszerint az embereknek el kell viselniük az energiaválság következményeit, mert az “befektetés Ukrajnába”. Ezzel kapcsolatban Gyimesi kijelentette, hogy “ha tényleg van befektetés Ukrajnába, akkor annak hasznából nem Szlovákia lakosai fognak profitálni”.

 

 hirdetes_810x300  

A megbízott miniszterelnök azt állítja, hogy soha nem mondott ilyet, és nyilvánvaló hazugságnak nevezte Gyimesi szavait. Közösségi oldalán közzétett bejegyzésében megismételte, hogy egyetlen személy, Vlagyimir Putyin a felelős az európai energiaválságért és inflációért.

 

 

„Többször is mondtam, hogy segíteni kell Ukrajnának. Humanitárius, és igen, katonai segítséget is fel kell kínálnunk. Mert a takaró megvédi őket a hidegtől, de a rakétáktól nem. Ha valaki nem érti, hogy Ukrajna támogatásával saját magunkat is védjük, az alábecsüli azt a fenyegetést, amelyet Oroszország jelent számunkra, és félrevezeti a polgárokat”

 

– fogalmazott.

 

Heger azt is kijelentette, hogy felelős politikusként és emberként mindig ki fog állni az mellett, ami helyes. Ártatlan emberek megölése pedig semmiképp sem az.

 

„Soha nem süllyedek le arra a szintre, hogy kirívó hazugságokkal szerezzek olcsó politikai pontokat „

 

– zárta Heger.

 

Heger állítása és saját korábbi szavai azonban éles ellentétben állnak egymással. A Körkép.sk ugyanis kikereste, pontosan mit is mondott Heger egy hete, január 8-án at RTVS 5 perc múlva 12 című műsorában:

 

Heger konkrétan azt mondta, hogy a magasabb energiaárak fizetésével, a humanitárius és haditechnikai segélyekkel befektetünk Ukrajnába, ami egy hosszú távú befektetés.

 

Lásd az alábbi videót:

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 17 olvasónak tetszik ez a cikk.