Nyitókép: tvorimekraj.sk

 

A közösségi (participatív) költségvetés 4. évfolyamában 53 benyújtott projekt kapott támogatást Nagyszombat megyében, tájékoztatta a Körképet Berényi József (Szövetség-Aliancia), Nagyszombat megye megyefőnök-helyettese.

 

Az összesen 98 beérkezett pályázatból 83 felelt meg a kiírás feltételeinek, amelyek bekerültek a döntéshozatali folyamatba. Ebben a deliberatív fórum (szakmai értékelő csoport) véleménye és az online leadott szavazatok 50–50 %-os súllyal estek latba.

 

A 22 ezer szavazó közel 71 ezer szavazatot adott le (egy szavazó több projektre is szavazhatott).

 hirdetes_810x300  

 

A Dunaszerdahelyi járásban 13, a Nagyszombatiban 12, a Galántaiban 9, a Galgóciban 4 projekt volt sikeres. A Pöstyéni, Szakolcai és Szenicei járásokban egyaránt 5–5–5 projekt kapott támogatást.

 

Az egyes projektek jellemzően 5000 euró összegű támogatásban részesülnek.  A Dunaszerdahelyi járásba a kiírás keretében 54 ezer, a Galántai járásba 42 ezer euró érkezik.

 

Hogy melyik pályázat nyert és melyik nem nyert, az itt megtekinthető.

 

Sikeres volt a Somorjai Önkéntes Tűzoltó Szervezet fennállása 150. évfordulójára tervezett – a tűzoltás történetét feldolgozó és a tűzoltás során használt eszközöket bemutató kiállítás – pályázat.  Egyházgelle községhez több sikeres pályázat is köthető, mint például a Pósfa zenekar táncházai, sportpálya felújítás, de támogatást nyert a Kuttyomfitty Társulat Meseudvara is Ekecsen. Sikeresen pályáztak a nagymegyeri táncosok, futók és az alapiskolások is.

 

 

A Galántai járásban a legtöbb nyertes pályázat Galánta városhoz kapcsolódik. Majdnem valamennyi projekt tárgyában megjelenik a természeti és épített környezetünk megújításának, megóvásának szándéka.

 

A támogatott és megvalósításra váró projektek jegyzéke a www.tvorimekraj.sk oldalon megtalálható.

 

„Azontúl, hogy a megye költségvetéséből – támogatásra érdemes ötlet révén – megszépül környezetünk egy-egy szelete, a projektek közösségépítő, csoportokat összetartó hozadékát is érdemes kiemelnünk. A támogatást elnyert pályázóknak gratulálunk, az év hátralevő részében sikeres megvalósítást kívánunk, a többieknek pedig további, a közösségeket szolgálni hivatott ötletet és eredményes pályázást Nagyszombat megye közösségi költségvetési projektjének következő évfolyama során,”

 

értékelte az eredményeket Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke.

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.