Nyitókép: TASR

 

A január 21-i, szombati népszavazás során a választópolgárok egy szavazólapot kapnak a népszavazási kérdéssel, ahol vagy az „igen” vagy a „nem” választ karikázzák be. Csak egy választ lehet bekarikázni, ellenkező esetben a szavazás érvénytelen lesz. A szavazóhelyiségben a szavazáshoz be kell mutatnia az érvényes személyi igazolványát. Amennyiben a választópolgár az állandó lakóhelyén kívül szavaz, akkor szavazókártyára is szüksége van – tájékoztatott a belügyminisztérium a honlapján.

 

A karikázás után a választópolgárnak a szavazólapot a borítékba, majd az urnába kell beletennie. Ha hibázik, a választási bizottság új szavazólapot ad. A választópolgár a hibásan szerkesztett szavazólapot a fel nem használt vagy hibásan szerkesztett szavazólapok eldobására szolgáló dobozba helyezi. Ha nem teszi be a hibásan szerkesztett szavazólapot a kijelölt dobozba, 33 eurós pénzbírságot szabhatnak ki rá.

 

A népszavazást január 21-én, szombaton tartják. Az emberek elmondhatják véleményüket, egyetértenek-e azzal, hogy népszavazással vagy a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának határozatával lehessen lerövidíteni a választási időszakot. Ezt az alkotmánymódosítással kell biztosítani. A népszavazást a Smer-SD és más ellenzéki pártok kezdeményezték.

 hirdetes_400x285  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.