Nyitókép: Polícia SR – Trnavský kraj/Facebook

 

Nagyszombat megyében valaki több bombát is jelentett a 112-es segélyhívó számon. Ez a nagyszombati és galántai kórházra, valamint a szeredi és nagyszombati rendelőintézetre vonatkozik. Sőt a nagyszombati pályaudvarra is. Az épületeket kiürítették. A rendőrség jelenleg pirotechnikai vizsgálatokat folytat. A hírt Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője is megerősítette.

 

Több tucat embert evakuáltak. „Fokozatosan folytatjuk a pirotechnikai ellenőrzéseket” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a szeredi ellenőrzés negatív eredménnyel zárult.

 

A bombákat bejelentő személy a 112-es segélyhívót tárcsázta. „Ellenőrizzük az illetőt. Az eseményeket fokozatosan jelentették be” – mutatott rá a szóvivő.

 hirdetes_810x300  

 

A rendőrség már átkutatta a nagyszombati kórház épületét. Ezzel újra megkezdődött az ügyelet működése. A komplexumon belül további épületek átkutatásával folytatják a vizsgálatot.

 

Alena Krčová, a mentőszolgálat (OS ZZS) operatív központjának szóvivője a TASR hírügynökségnek megerősítette, a mentőautók ideiglenesen nem szállítják a betegeket az érintett kórházakba.

 

A bombariadó a vonatközlekedést is érintette. A rendőrség közlése szerint a nagyszombati állomáson áthaladó forgalom 16 óra 21 perctől szünetel.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!