Nyitókép: Körkép.sk

 

A Szövetség-Aliancia január 28-ára tervezett kongresszusa ugyan elmarad, az MKP Platform azonban ugyanazon a napon megtartja országos kongresszusát.

 

A döntés egyben jelzésértékű is a felvidéki magyar választó számára, hogy a pártszövetség alapját adó MKP igyekszik komolya(bba)n venni a felkészülést a parlamenti megmérettetésre, mint a másik két platform.

 

 hirdetes_300x300  

A Berényi József platformelnök által Taksonyba összehívott Országos Kongresszus többek között értékeli az elmúlt időszakot, a közös párt helyét a szlovákiai politikában, a helyhatósági és megyei választások eredményeit, valamint a párt belső működését és a platformok kérdéskörét.

 

Lényegében mindazt, ami az elmúlt időszakban belső viták sokaságát váltotta ki a Szövetségen belül, megakasztva a sikeres önkormányzati és megyei választások után felszállóágba került párt lendületét.

 

Az MKP így lépéselőnybe is kerül a Most-Híd és az Összefogás Platformokhoz képest, hiszen a pártszövetség felét adó MKP már elfogadott irányelvekkel fog rendelkezni a jelöltállítást illetően, és várhatóan elfogadja a platform számára fontos téziseket is a Szövetség-Aliancia választási programjában.

 

A Forró-Berényi tandem így tudva, hogy a párt felét adó MKP egységes és mögöttük van, jóval határozottabban tudja képviselni majd a nemzeti, konzervatív eszméket a másik két platformmal szemben.

 

Apropó platformok. A szombati kongresszuson várhatóan téma lesz a platformok megszüntetésének kérdése is, melyet az MKP továbbra sem vett le a napirendről.

 

A 09.45-kor kezdődő kongresszuson Forró Krisztián pártelnök és Berényi József platformelnök is beszámol az elmúlt időszak történéseiről, kitérnek majd arra is, hogy hol van, hol lehet a Szövetség helye a szlovákiai politikában. Ez főleg Gyimesi György, vagy éppen Simon Zsolt viszonylatában lehet érdekes a küldöttek számára. Ezen kívül megtárgyalja a választási programtéziseket, és a jelöltállítási irányelveket is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 9 olvasónak tetszik ez a cikk.