Nyitókép: Polcía SR/Facebook/screenshot

 

A Kassai Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozik azzal az üggyel, melynek során egy kelet-szlovákiai édesanya vezetni hagyta kisgyermekét. A videóval a közösségi oldalán kérkedett, ami a rendőrségnek is szemet szúrt.

 

A rendőrség elmondása szerint a nő nem foglalkozott teljes mértékben a jármű vezetésével, a gyermek pedig nem a gyerekülésben ült.

 

„Az említett szabálysértésekért a sofőrt 100 euróig, helyszíni bírságolás esetén 50 euróig terjedő pénzbírsággal sújthatják“ – írta a rendőrség a közösségi oldalán.

 hirdetes_300x300  

 

A rendőrség szerint az édesanyának valószínűleg a biztonsági öve sem volt bekapacsolva.

 

Tetteit a felelőtlen magatartás kirívó példájaként jellemezték, aminek súlyos következményei lehetnek az életre és egészségre, különösen a sofőr ölében lévő gyermekre, aki ütközés esetén visszafordíthatatlan egészségkárosodást szenvedhet.

 

„Ezúton arra kérünk minden szülőt és járművezetőt, hogy tudatosítsák, a jármű alacsony sebessége is hatással lehet a biztonsági övvel be nem kapcsolt személyre“

 

– tette hozzá a rendőrség azzal, hogy a hirtelen fékezés vagy a jármű hirtelen megállása a sofőrt a kormányra nyomhatja (ahol a gyerek van), és nagyobb sebességnél ki is lökheti a járműből, sőt a halálát is okozhatja.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.