Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Csökkenhet az adminisztrációs díj az M1 és N1 kategóriájú gépjármű tulajdonosának átíratásakor, amennyiben a jármű rendszáma nem változik. Ez 70%-os árcsökkenést jelent, így az illeték legfeljebb 33 euró lehet. A parlament második olvasatba küldte az OĽANO képviselői csoportjának adminisztrációs díjakról szóló törvénymódosítási tervezetét.

 

Az adminisztrációs díj összege a gépjárművek nyilvántartásba vételekor a motor teljesítményétől függ. Ebbe több tényező is beletartozik, például a károsanyag-kibocsátás, az út terheltségének mértéke, így annak elhasználódása, aminek következményeit aztán az állam állja a sérült utak javítása során. Amikor azonban az autót új tulajdonosnak adják el, és bejegyzik a járműnyilvántartásba, a javaslat benyújtói szerint az adminisztrációs díj megfizetésének már nincs értelme.

 

A képviselők ezért azt javasolták, hogy jelentősen csökkentsék a díjat, ha csak a tulajdonos változik, de az autó rendszáma ugyanaz marad. Ezzel az általános adminisztráció és a hivatalnokokra nehezedő terhek is megszűnnének.

 hirdetes_300x300  

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!