Nyitókép: Getty Images/iStockphoto

 

Már kiengedték a kórházból a kanyaró miatt kórházba került gyerekeket – erősítette meg a hírt Eva Kliská, a Pozsonyi Egyetemi Kórház (UNB) szóvivője.

 

„Jelenleg nincs egyetlen kanyarós gyermek sem a kórházban” – mondta Kliská. Elmondása szerint mindkét gyerek lázas volt, kiütések voltak a testükön és hasmenésük is volt. „Az egyik gyermek köhögött is” – tette hozzá.

 

Felütötte a fejét a kanyaró Pozsonyban. Fertőzött gyerkeket azonosítottak

 hirdetes_400x285  

 

Pozsonyban két kanyarós esetet erősítettek meg kisgyermekeknél, egy kétévesnél és egy kilenc hónaposnál. A betegség további terjedését egyelőre nem erősítették meg. Egy esetben külföldről importálták a betegséget. A második esetnek járványügyi összefüggése volt. A fertőzésre valószínűleg január közepén került sor a pozsonyi Gyermekbetegségek Nemzeti Intézetének (NÚDCH) gyermeksürgősségi osztályán. A gyerekek fiatal koruk vagy orvosi ellenjavallatok miatt nem kaptak kanyaró elleni védőoltást.

 

A kanyaró az egyik legsúlyosabb gyermekkori vírusos betegség. Súlyosságuk elsősorban a gyakori szövődményekben rejlik, mint például a tüdő, a hörgők, a fül és a központi idegrendszer gyulladása. A betegség a levegőben gyorsan terjed, különösen a lakosság nem oltott csoportjai között. A betegség lappangási ideje 8–15 nap, átlagosan tíz. Szakértők szerint a megelőzés leghatékonyabb módja a két adag oltás.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!