Nyitókép: SITA/Ministerstvo vnútra SR

 

Szlovákia 6,5 tonna humanitárius segélyt küld Szíriának élelmiszerek, higiéniai kellékek és polgári védelmi anyagok formájában. A kormánygép szerda folyamán szállítja le a humanitárius segélyt Szíriába, amelyet a földrengés által érintett embereknek szánnak – tájékozatott Zuzana Eliášová, a belügyminisztérium szóvivője.

 

Roman Mikulec (OĽaNO) ideiglenesen megbízott belügyminiszter hozzátette, a kormánygép takarókat, hálózsákokat, párnákat és egészségügyi felszereléseket, például kesztyűket, huzatokat, kötszereket és elsősegélynyújtó készleteket is szállít Szíriába.

 

 „A Válságkezelési Osztály több hétig intenzíven dolgozott az említett humanitárius segélyen, közösen sikerült viszonylag rövid idő alatt koordinálni az állami- és a magánszektort, közös erővel és a civil szervezetekkel együttműködve küldjük a segélyeket Szíriába”

 

 hirdetes_810x300  

– mondta Michael Kaňová, a belügyminisztérium Válságkezelési Osztályának vezérigazgatója.

 

A belügyminisztérium jelentése szerint Szíriában folytatódik a háborús állapot.

 

„Biztonsági és logisztikai okokból a rakományt a Szíriai Arab Félholddal való egyeztetést követően szárazföldi úton, az Európai Bizottság Humanitárius Segélyszolgálatán keresztül szállítják a rendeltetési helyére”

 

– tette hozzá a belügyi tárca.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!