Nyitókép: Topky.sk / Ján Zemiar

 

Marian Kočner együtt fog működni a rendőrséggel azokban az ügyekben, amelyek keretében állítólag beleavatkozott a bíróságok függetlenségébe – írja a Topky.sk.

 

A lap szerint már kiemelték őt külön eljárásra. Kočner az eddigi vádak szerint korábban kenőpénzt adott át több bírónak is, például Monika Jankovskának és Vladimír Sklenkának, hogy így befolyásoljon bizonyos bírósági ügyeket.

 

Sklenka, aki állítólag 300 ezer eurót tett zsebre Kočnertől, akkoriban a Pozsonyi I. Járási Bíróság alelnöke volt, és bírónőket befolyásolhatott azokban az eljárásokban, amelyek Milan Fiľa vállalkozó rózsahegyi papírgyárának privatizációját érintették.

 

 hirdetes_810x300  

A nyitrai nyomozó 2023. február végi állásfoglalása szerint Kočnert kizárták a büntetőeljárásból ebben az ügyben, mert egy másik büntetőügyben tanúként jár el, és „készségét fejezte ki a cselekmények tisztázására, amelyek ennek a büntetőeljárásnak a tárgyát képezik, ahogy más cselekmények esetében is, amelyek a KÖD (Hmla) munkacsoport által vezetett büntetőügyek tárgyát képezik” – írja a Topky.sk.

 

A KÖD munkacsoport volt az, amelyik 2020 márciusában a Vihar fedőnevű akcióban járt el, amelyben több bírót is letartóztattak, köztük Sklenkát és Jankovskát.

 

topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!