Nyitókép: SITA/Diana Černáková

 

Már négy szlovák vadászgép védi az eget az ukrajnai Harkiv felett. „Minden ukrán nevében, akiknek életét ezek a gépek védik, nagy köszönettel tartozom önöknek” – mondta Olena Kondratiuk, Ukrajna Legfelsőbb Tanácsának (Ukrajna Legfelsőbb Tanács az ukrán egykamarás parlament – szerk. megj.) alelnöke a szlovák parlamentben elmondott beszédében.

 

Egyúttal többször is köszönetet mondott Szlovákiának az Ukrajnának nyújtott humanitárius segélyekért, fegyverekért és egyéb felszerelésekért, valamint Ukrajna nemzetközi szintű támogatásáért.

 

Kondratiuk hangsúlyozta, hogy Ukrajna saját békeképletet javasolt, amely az orosz erők kivonásával kezdődik, és megköszönte, hogy Szlovákia támogatta ezt a békeképletet az ENSZ Közgyűlésén. Köszönetét fejezte ki azért is, hogy Szlovákia terrorista államként ismerte el Oroszországot, valamint támogatta Ukrajna csatlakozását az Európai Unióhoz és a NATO-hoz.

  hirdetes_300x300   

 

Kondratiuk szerint az ukrajnai háború az értékek háborúja. Célja az általános választójogon, a szólás- és üzletszabadságon alapuló demokrácia lerombolása. „Ezért nem halaszthatjuk holnapra a gonosz felett aratott győzelmet” – húzta alá.

 

Elmondása szerint Oroszország meg van győződve arról, hogy az olajból és a földgázból származó pénzből egyszerre lehet megvásárolni az ölés jogát, a történelem átírását és a büntetlenséget. Kondratiuk aláhúzta: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ez a háború az utolsó, a béke pedig állandó legyen.

 

„Olyan multinacionális fegyveres erőt kell létrehoznunk, amely készen áll megvédeni bármely országot az állampolgárok szabadsága, függetlensége és jogai elleni támadásokkal szemben”

 

– jelentette ki.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!