Nyitókép forrása: úpsvar

 

A Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal (ÚPSVaR) az ügyfelek igényeinek teljesítése érdekében tájékoztató jellegű formanyomtatványokat készít magyar, ukrán, angol és német nyelven. A fordítások elektronikus formában lesznek elérhetők a munkaügyi hivatal honlapján. A lefordított dokumentumok segédletként szolgálnak majd az ügyfeleknek a hivatalos, szlovák nyelvű nyomtatványok kitöltéséhez. A magyar nyelvű nyomtatványok már ma elérhetők az ÚPSVaR honlapján – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményben.

 

A közleményben az ÚPSVaR – vélhetően hivatalosan először – elismeri, hogy a nyelvi korlátok nehézségeket okozhatnak a hivatal munkatársaival való együttműködésben.

 

„Az ÚPSVaR ezért a kommunikáció hatékonyságának és az ügyfélbarát együttműködés érdekében segédleteket készít nyelvi fordítások formájában a leggyakrabban használt nyomtatványokról, kérvényekről, szerződésekről és más dokumentumokból”

 

fogalmaz a közlemény.

 hirdetes_810x300  

 

Március 31-től kezdődően az ÚPSVaR hivatalos honlapján fokozatosan közzéteszi ezeket a segédleteket magyar, ukrán, angol és német nyelven. Az illetékesek hangsúlyozzák, hogy ezek a nyelvi változatok nem a hivatalos ügyintézésben használatosak, hanem csak segítenek a szlovák nyelvű dokumentum kitöltésében. 

 

Az ÚPSVaR már hosszabb ideje fontolgatta egy ilyen nyelvi segédlet kidolgozását.

 

„Örülök, hogy a kezdeményezésre végül sor kerülhetett. A kivitelezésben a közvélemény is támogatott bennünket. A nyomtatványok különböző nyelvi változatainak kidolgozása teljes összhangban azzal a szándékunkkal, hogy folyamatosan fejlesszük szolgáltatásainkat, és kielégítsük ügyfeleink speciális igényeit”

 

fogalmazott Karol Zimmer, az ÚPSVaR főigazgatója.

 

A közlemény szerint olyan nyomtatványok kapnak nyelvi segédletet, mint a különböző segélyek és támogatások igénylőlapjai, a munkanélküli nyilvántartásba való felvétel kérvénye és különböző igazolások.

 

A nyomtatványok magyar nyelvű változatainak első példányai ezen a linken már elérhetők.

 

Körkép.sk/sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!