Nyitókép: Facebook/screenshot

 

A húsvét misztériuma elvezet bennünket az áldozat értelmének megértéséhez – jelentette ki Eduard Heger ideiglenes miniszterelnök a közösségi oldalán. Azt kívánta minden szlovákiai embernek, hogy legyen fogékony és érzékeny a körülöttük élő emberek története iránt. Egyúttal kellemes ünnepeket kívánt azoknak is, akik nem vallási ünnepként tartják a húsvétot.

 

 „A legfontosabb és legnagyobb keresztény ünnepek arra tanítanak bennünket, hogy legyünk hálásabbak, kedvesebbek, alázatosabbak, tiszteletteljesebbek, türelmesebbek, toleránsabbak, bátrabbak és jobb emberek”

 

– mondta Heger. Azt üzente, hogy az emberek tegyenek valamit egymásért, bocsássanak meg egymásnak és kérjenek elnézést a hibáikért.

 

  hirdetes_300x300   

Egyúttal kellemes, családdal eltöltött időt kívánt azoknak, akik nem vallási ünnepként tartják a húsvétot. Szerinte ezeket a pillanatokat örömnek és kölcsönös tiszteletnek kell kísérnie. Nagy ajándéknak nevezte, ha olyasvalakivel lehetünk, akit szeretünk, és osztozunk a kölcsönös megértésben.

 

„Nekünk, embereknek sokszor nehéz kihívás, hogy tiszteljük egymást. Nehéz kritikus szó helyett bátorító szót mondani, vagy automatikusan nem elítélni valakit, akivel nem értünk egyet“

 

– mutatott rá Heger.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!